VGF&HKL szaklap

„Csalással félrevezettek és mindenemet elvették”

Helyesbítés

| |  4890 | |

„Csalással félrevezettek és mindenemet elvették”

2019. július 19-én megjelent, „Új kézben a Mart” című cikkünk kapcsán érkezett egy levél szerkesztőségünkbe, személyesen Wolfgang Hatzl úrtól, a Mart Kft. volt tulajdonosától. Ezt követően személyesen is eljött kiadónkba, és kérte a cikk helyesbítését, ezért levelét teljes terjedelmében, szerkesztői kiegészítés és vélemény nélkül közöljük.

Tisztelt Szilágyi László úr!

Megdöbbenve olvastam cikkét a vgfszaklap.hu-oldalon, ahol arra a következtetésre jutott, hogy nyugdíjaztam magam és megszűnt a Mart Kft-vel a kapcsolatom. A cikkét olvasva derült ki számomra, hogy valaki vagy valakik engem és vélhetően Önt is szándékosan félrevezették.

Engedje meg, hogy leírjam az elmúlt időszakban velem történt eseményeket és ez alapján, kérem lehetőség szerint helyesbítse a korábban publikált hírt. Igyekszem tényszerűén, objektívan fogalmazni, de nem könnyű ez most nekem, mert nagyon el vagyok keseredve, úgy érzem most mindennek vége. Egy évvel ez előttről kezdem, a csődeljárás második fizetési ütemezésétől. Tavaly novemberben saját vagyonomból kifizettem 167 000 eurot, hogy a Mart Kft. csődegyezségben vállalt kötelezettségét teljesíteni tudja a hitelezők felé. Ebből a pénzből összesen 10 MFt-ot kaptam vízssa. Ez után feleségem, gyermekeim édesanyja, aki nem csak a magánéletben, de a munkában is társam volt, egyben a legközelebbi bizalmasom,  javaslatára alapítottunk egy közös céget Floli Kft. néven.

A céget a fiaink nevének összevonásával alkottuk. Elmentünk a Primactiva Zrt. irodájába ahol az ő ügyvédjük előtt aláírtunk a szerződéseket. Itt az aláírt szerződésekről egy nem aláírt angolnyelvű fordítást kaptam. Akkor én abban a hitben voltam, hogy a feleségemmel egy közös céget alapítunk, azzal a céllal, hogy legyen egy független vállalat saját tulajdonunkban. Az volt az elképzelés, hogy ennek a Floli Kft. vállalatnak adom el a Mart Kft. teljes tulajdonjogát. Ezt is hitem, hogy aláírtam volna a szerződésekben. Sajnos nem olvasok és nem értek jól magyarul, ezért tolmácsra van szükségem, aki a nejem volt. Én sem akkor, se később nem kaptam semmilyen másolat az eredeti szerződésekről. A Primactiva Zrt. meg akarta venni a tulajdonrészeket, de nem tőlem, hanem a Floli Kft-től. Mint kiderült azonnal megvásárolta a tulajdonrészeket az én aláírásommal,  majd ebből egy részt eladott a Kynetic Energy Kft-nek. A megbeszélésen arról volt szó, hogy én Floli tulajdonosként és azért is Mart-tulajdonosként 3,5%-ot kapok a Mart Kft. havi forgalmából és ha sikerült a vezetéssel megbízott Primactivanak eladni a céget, természetes az én aláírásom után, további minimum 450 MFt kellet volna hogy kapjak.  Ezen az értéken állapodtunk meg. Ehhez képest semmi sem így történt. A Floli Kft-ben nem lettem tulajdonos, hanem igazában csak egy igazgatói szerződést aláírtam. A feleségem mellett egy másik személyt jegyeztek be mint cégtulajdonost, pedig ez a személy biztos nem volt ott jelen az ügyvédnél. Én nem kaptam egy forintot sem, a cégem tulajdonrészeit csalással vették el tőlem, kihasználva a helyzetet, hogy nem értem elég jól a Magyar nyelvet!

Időközben a Mart Kft. tulajdonában lévő Audi személyautómat a feleségemnek eladta a cég új vezetése, majd az autómat a feleségem értékesítette, így nekem most se autóm, se pénzem, se tulajdonjogom. Eközben a közös otthonunkat, a házunkat a feleségem kérelme alapján az Ö nevére átírtam, mert nem akartam, hogy a cég banki hitelei miatt vállalt kezességvállalásom a jövőben veszélyeztessék az otthonunkat. Megtudtam, hogy a feleségem a Primactiva Zrt-vel kötött megállapodást, jelenleg is nekik dolgozik. Már év elején engem arra kért a feleségem, hogy ne menjek be a cégbe, mert állítólag azt nem jónak tartja az új tulajdonos.

Szeretném, ha a kollégáim, korábbi embereim tudnák, hogy én nem rúgtam ki senkit, utólag értesültem, hogy az új tulajdonos leépítést folytatott.

Sajnos a csődeljárás alatt a sok stressz és feszültség hatással lett a házaséletünkre, egyre több vita, veszekedés után engem kezdett el hibáztatni és felelősségre vonni, majd augusztusban, számomra váratlanul, összecsomagolt egy pár kevés cuccok, elköltözött otthonról és ami a legszörnyűbb, elvitte a gyermekeimet. Ráadásul feljelentett a rendőrségen, alaptalanul, testi sértésért, én pedig szintén a rendőrséghez fordultam, hogy ne vihesse el otthonukból a fiúkat, sajnos eredménytelen. Hetek teltek el és nem tudok vele beszélni, a rendőrségi feljelentésből tudom csak a címét, a gyermekeimet összesen három órát egyedül láthattam, most úgy érzem a feleségemet és a gyerekeimet is elveszítettem. Bár a házamban élek, papíron nem az enyém. Február óta a Mart-tól fizetést sem kapok, sőt mint kiderült az ügyvezetéssel megbízott kollégáim még több évre visszamenőleg nem fizettek utánam munkanélküliségi járulékokat sem, így megtudtam, hogy nincsen jogam munkanéküli támogatáshoz sem. Jelenleg úgy érzem nincs semmi értelme az életemnek. Én nem vagyok hülye, nem adtam oda ingyen a cégem senkinek. A hitelezőket én becsülettel kifizettem saját vagyonomból. A Mart volt az életem és nem akartam ingyen átadni senkinek, a fiaimért dolgoztam, de most semmim sincs, csalással félrevezettek és mindenemet elvették.

Megnehezíti a helyzetet, hogy 10 éve harcolok már húgyhólyag rákkal és ráadásul is cukorbeteg vagyok.

Wolfgang Hatzl

Kiadónk a levél tartalmáért nem vállal felelősséget. A levél Hatzl úr anyanyelvén, németül, aláírásával hitelesítve és magyar fordításban került szerkesztőségünkbe. A levél fogalmazási és helyesírási hibáit nem javítottuk, megőrizve az eredetiségét, hitelességét – ezzel kapcsolatban olvasóink megértését kérjük.

CégügyekMart

Kapcsolódó

Új kézben a Mart

Új kézben a Mart

Új tulajdonos, új ügyvezetés, új álmok