VGF&HKL szaklap

Új kézben a Mart

Új tulajdonos, új ügyvezetés, új álmok

| |  4115 | |

Új kézben a Mart

A cég csődeljárásában a végletekig küzdő Wolfgang Hatzl nevéhez köthető Mart Kft.-ben már a tavalyi évtől tulajdonosként szerepelt Hatzl úr mellett a PRIMACTIVA Bizalmi Vagyonkezelő Zrt., aminek a bevonása a tagok közé a csődeljárás miatt volt szükséges.

Most újabb meglepő változás történt

Korábbi személyes beszélgetésemben egyszer megkérdeztem – együttérzésem jeleként – Hatzl urat, hogy a sok megpróbáltatás ellenére miért nem ment el nyugdíjba és miért bajlódik a céggel, hiszen annyi minden zuhant a nyakába hirtelen? Akkor azt mondta nekem, hogy becsülettel végig akarja csinálni. Úgy látszik ez sikerült és „nyugdíjazta” magát, legalábbis a céginformációk és meg nem erősített források szerint már megszűnt a Mart Kft.-vel a kapcsolata.

A Mart Kft. a csődegyezség alapján három részletben fizette ki a beszállítók által elfogadott (és jelentősen csökkentett) kötelezettséget. A harmadik, utolsó részletet a Mart Kft. idén májusban még határidő előtt teljesítette. Ekkor már új vezetés alatt Csuri Ferenc megbízott ügyvezetőként irányította a Martot. Csuri Ferenc neve nem ismeretlen a szakmában, hiszen éveken át a Kludi élén, jól ismert, elismert cégvezetőként volt meghatározó személye a szakmának. Korábbi személyes megkeresésemre diplomatikus elutasítást kaptam és csak annyit kívánt megosztani a sajtóval, ami hivatalos közleményükben is szerepel, hogy ő a megbízott ügyvezető.

Júliustól viszont egy teljesen új ügyvezető és egyben új tulajdonos is szerepel a Mart cégkivonatában. Sikerült telefonvégre kapnunk Oláh János ügyvezető igazgatót, aki őszintén, barátságos hangnemben adott számunkra exkluzív interjút.

„Az általam vezetett és alapított Kynetic Energy Kft. szerzett 26%-os tulajdonrészt a Mart Kft-ben. Bár a vagyonkezelővel jelenleg osztozunk a tulajdoni jogokon, a szavazati jogok eloszlása segíti a szakmai munkánkat. Csuri Ferenc úr jelenleg is megbízott ügyvezető, az ő megbízása elsősorban az ügyvezetésre és a jelenlegi állapot kezelésére, határozott időre szól. A cég jövőképének kialakítása és a fejlesztések irányítás az én feladatom. Ezt már el is kezdtem és bízom benne, hogy szeptemberre egy nagyon profi, innovatív vezetőséggel és céltudatos új üzleti és kereskedelmi modellel fogjuk folytatni a cég tevékenységét” – mondta el lapunknak Oláh János ügyvezető igazgató.

A Kynetic Energy Kft. 2009-től működő gödöllői épületgépész-kivitelező vállalat, ahol szintén a tulajdonosi és ügyvezetői székben is Oláh János úr ül. Bár elsősorban nem épületgépész végzettséggel rendelkezik a fiatal, 42 éves cégvezető, mégis példaértékű szakmai munkája során szerzett számos tapasztalatot. Édesapja víz-, gáz-, fűtésszerelő kisvállalkozó volt, így fiatalon megismerkedett a szakmával és részt vett a családi vállalkozásban. Bár a Kynetic Energy Kft. már nem klasszikus családi vállalkozás, hiszen messze kinőtte magát már ebből a kategóriából a közel 70 fős munkavállalói állománnyal, mégis édesanyja és húga is a cégben dolgozik és erősítik a családi köteléket.

A Kynetic Energy Kft. honlapján több referencia árulkodik a cég tevékenységéről, mint például a Köki terminál légtechnikai kivitelezése vagy a gödöllői Damjanich János Általános Iskola épületgépészete. (Adatok a cég 2018-as mérlegéből: értékesítés nettó árbevétele: 1 113 337 E Ft, kötelezettsége: 913 992 E Ft, adózott eredménye: 23 169 E Ft.)

„Bár kereskedelmi tevékenységet eddig nem láttunk el mégis sok tapasztalattal rendelkezünk a szakmában. A Martra új kihívásként tekintek, sok feladatunk van, de nagy potenciált látok benne!” – mondta az új ügyvezető.

Érdeklődtem, hogy milyen kapcsolata volt a korábbi ügyvezetéssel, illetve a céggel. Mint megtudtam, vevője volt a Martnak, kizárólag üzleti kapcsolatot ápoltak, Hatzl urat mindössze egy éve ismerte meg, mikor bekopogtatott a csődeljárás híre hallatán az ajtaján. Azóta tartottak egyeztetések köztük, amik most váltak aktuálissá. Kicsit faggattam a Mart Mester Centrumok sorsáról, amik az elmúlt évben hol bezártak, hol újranyitottak, hol átkerültek más nagykereskedés szárnyai alá. Jelenleg a Mart honlapján látható nyitvatartás szerint üzemelnek, de nem titkolt cél a kiskereskedelmi hálózat jövőbeni fejlesztése sem.

A négygyermekes családapa rengeteg ambícióval, ötletekkel, külső forrásbevonással és sok munkával kezdte meg a Mart valós reorganizációját, amihez erőt, kitartást és sok sikert kívánunk!

Legyen Ön is előfizetőnk!

Magyarország piacvezető épületgépészeti szaklapja nélkülözhetetlen olvasmánya minden munkájára igényes, a szakma aktualitásait követő szakembernek. A VGF&HKL tematikája széleskörűen öleli fel a szakmát érintő kérdéseket, így első kézből tájékozódhat szakcikkeink segítségével – évente 10 alkalommal.

ELŐFIZETÉS →

CégügyekKereskedelemMart

Kapcsolódó