VGF&HKL szaklap

Mart Kft. – túl vannak a nehezén

| |  2746 | |

Mart Kft. – túl vannak a nehezén

Az ismert épületgépészeti vállalkozás a csődmegállapodás szerinti második – egyben legnagyobb – fizetési részletet is teljesítette.

November 30-a volt a Mart Kft. második fizetési üteme a csődmegállapodás szerint. A hitelezők részére vállalt fizetési ütemezés második, nagyobb részlet kifizetése mérföldkő a társaság reorganizációjában. Sokan drukkolnak, sokan reménykednek, hogy a cég újraépítése sikeres legyen és a lehető legjobb ritmusban alakuljon. Nem csak a tulajdonosok és a dolgozók, de a hitelező partnerek számára is fontos, hiszen Mart fennmaradása és fejlődése az ő érdekük is. Eddig a Wolfgang Hatzl tulajdonos minden ígéretét teljesítette, és a határidőket is tartotta. Szerkesztőségünkbe pedig a következő hivatalos közleményt küldte:
„A hitelezőkkel történt megállapodások szerint a Mart Kft. teljesítette a csődegyezség második részletének kifizetését.”
A teljesítések megtörténtek a hét folyamán az érintett partnerek már értesültek is róla. Már csak egy részlet van hátra, de a nehezén már túl vannak, hiszen ez volt a nagyobb összegű részlet.

A Mart csődegyezsége

Egy megdöbbentő levélből értesültek a cég partnerei, amiben tájékoztatást kaptak a NAV bűnügyi igazgatóságának 1,5 milliárd értékű zár alá vételéről és a Marttal szemben indított büntetőjogi eljárásról. A Mart egyik munkatársának megnevezése (Szalontai Róbert) mellett értesítette a hatóság a Mart partnereit, hogy nagyságrendileg 500 millió forintos vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek valótlan tartalmú számlák lekönyvelésével. Az értesítésben a hatóság kifejtette, hogy mobiltelefon-továbbértékesítéssel összefüggésben folytat nyomozást. Ez elindított egy folyamatot, ami március 8-án a Mart csődeljárásával folytatódott és vagyonfelügyelőt (csődbiztost) jelöltek ki. Ezzel párhuzamosan több üzletüket is bezárták, hiszen gyakorlatilag ellehetetlenedett a működésük. Ezt a Mart vezetői jelezték a főügyészségnek, aki rendelkezett a zár alá vétel módosításáról és lehetőséget biztosított a társaság üzemszerű működésére. Időközben a Mart egyszemélyes tulajdonosa, Wolfgang Hatzl a gyakorlati ügyvezetéssel megbízott személyt felmentette és a cég ügyvezetését átvette. Lezajlott az egyezségi tárgyalás, ahol a hitelezők megismerhették a csődeljárás eddigi eseményeit, illetve a Mart reorganizációs programját. Végezetül megtárgyalták, majd megszavazták azt a javaslatot, aminek célja a Mart részéről a fennmaradás, a hitelezők részéről a kárenyhítés volt.

Korábbi cikkeinket a Mart Kft. csődeljárásáról keressék a VGF szaklap archívumában!

Mart

Kapcsolódó

Vége a csődvédelemnek? Jön a felszámolás?

Vége a csődvédelemnek? Jön a felszámolás?

A Mart ügyvezetője fellebbez! Újabb fordulat a Mart csődeljárásában.