Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Innovatív indirekt forróvíztároló

2019. november 1. | támogatott cikk, szponzor: Hajdu |

Az alábbi tartalom archív, 5 éve frissült utoljára. A cikkben szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Innovatív indirekt	forróvíztároló

A HAJDU azokra a vevőire is gondol, akik számára fontos, hogy a használati melegvíz előállítása alternatív megoldásokkal is biztosítható legyen. Idén nyáron egy már közismert HAJDU termék, a HAJDU IDE…F indirekt forróvíztároló megjelenése és tudása újult meg.

Sokak számára fontos, hogy a használati melegvíz előállítása ne függjön a villamos szolgáltató éjszakai áramától, de ne jelentsen többletköltséget sem a normál tarifás villamosárammal történő melegvíz szolgáltatás. Erre kínálnak megfelelő megoldást az indirekt fűtésű forróvíztárolók, amelyek közvetlenül köthetők a már meglévő vagy új hőtermelő rendszerekre, de beépítésük nem igényel indokolatlanul nagy helyet és átalakítást, akár lakótérben is telepíthetők.

Sok-sok éve megtalálhatók a HAJDU termékei között az IND/IDE típusú indirekt fali termékek, így ideje volt, hogy ez a terméksor is új külső és belső tartalommal jelenjen meg a magyar piacon. A HAJDU IDE…F ErP termékek megfelelnek a legszigorúbb európai energiahatékonysági elvárásoknak, C energiaosztályos 32 mm vastag zárt cellás PUR hab szigeteléssel rendelkeznek. A termék új formatervezésű alsó műanyag burkolattal rendelkezik, amelyen a kivezetett kazánszabályzó forgatógombbal lehet beállítani a csőkígyó által átadott hővel szolgáltatott használati melegvizet. A tároló alsó részén a formatervezésnek köszönhetően rejtve marad a tartály hideg-melegvizes bekötése és a cirkulációs csonk.

Alternatív fűtési megoldásként kerámia szárazfűtés is helyet kapott a termékben, amellyel villamosárammal történő fűtés esetén minimális a tartály belsejében a vízkő képződés. Ennek élettartama a hagyományos csőfűtőtestnek a többszöröse, mivel a fűtőtest közvetlenül nem érintkezik a vízzel, így lényegesen kisebb felületi terhelésnek van kitéve. Ezeknek a pozitív tulajdonságoknak köszönhetően jelentősen meghosszabbodik a készülék élettartama, valamint a szervizelési igény is jelentősen csökken, a kevesebb vízkőképződés miatt. A bojlerben, tizedannyi vízkő válik ki, mint a hagyományos csőfűtőtestes kialakításúban. Ezek a fűtőtestek kifejezetten keményvizes területeken is nyugodtan alkalmazhatóak. A tartály belső felülete nikkelmentes, titán tartalmú tűzzománc bevonattal rendelkezik, amely a legerősebb és leghigiénikusabb üvegzománc felület. A korrózióvédelmet a beépített aktív magnézium anód biztosítja A másodlagos villamos kerámia fűtő számára 65 °C-os fixen beállított termosztát került beépítésre.

A HAJDU által gyártott tároló 2 év teljes körű és 7 év tartálygaranciával, valamint országos alkatrészellátással rendelkezik.

HAJDU Zrt.

 

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alkalommal jelenik meg. A lap cikkei a fűtéstechnika, gázellátás, vízkezelés területei mellett a hűtés-, klíma- és légtechnika témaköreit tárgyalja. A VGF elsődlegesen az épületgépészeti kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, társasházkezelők, beruházók, ingatlantulajdonosok és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, problémái és megoldásai iránt.

A VGF&HKL előfizetési díja egy évre 9990 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 22 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

BojlerHajduHMV előállítás

Kapcsolódó

Mosoly a mindennapokra

Mosoly a mindennapokra

HAJDU SMILEY rétegfűtésű forróvíztárolók