Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Integrált víztartállyal ellátott HVAC modell az LG-től

Kisebb, könnyebb, környzetkímélőbb és energiatakarékosabb megoldás

| |  395 |

Integrált víztartállyal ellátott HVAC modell az LG-től

Az LG ThermaV Integrated Water Tank (IWT) az LG Electronics közismert és népszerű ThermaV sorozatának beépített használatimelegvíz-tartályt is tartalmazó megoldása, mely egyetlen készülékben látja el a fűtési, hűtési és melegvízellátási feladatokat.

Az új, elegáns formatervű és környezetbarát megoldás beltéri egysége integráltan tartalmazza a víztartályt, a puffertartályt, valamint a fűtéshez, hűtéshez és melegvíz-ellátás kapcsolásához szükséges berendezéseket, elektronikát, hidraulikai kapcsolást  és szivattyút. A letisztult, minimalista dizájnnak és a helytakarékos kialakításnak köszönhetően a készülék kiválóan illeszkedik a lakóházak belső tereiben található egyéb háztartási gépekhez, sőt, még a konyha vagy a nappali enteriőrjébe is belesimul.

Környezetbarát hűtőközeg, energiatakarékos kompresszor

A ThermaV IWT használata mindemellett környezettudatos választást is jelent, hiszen a készülék a környezetbarát R32 hűtőközeggel működik, amelynek ún. globális felmelegedési potenciál együtthatója (GWP) 68 százalékkal alacsonyabb, mint a hagyományos megoldásnak számító R410A hűtőközegé, vagyis ennyivel kisebb mértékben járul hozzá a globális felmelegedéshez.

A környezettudatosságot nem csak az új hűtőközeg szolgálja, hiszen a ThermaV kültéri egységében is megtalálható az LG R1 jelű kompresszora, amely még energiahatékonyabb működést eredményez – ez persze jelentős villamosenergia-költségmegtakarítást is jelent egyben.

A+++ fűtési hatékonyság

A kiemelkedő energiahatékonyság annak is köszönhető, hogy az R1 kompresszorban, vagyis a világ első „átmenő tengelyes” hibrid csavarkompresszorában alkalmazott innovatív technológia megszünteti a működés közben fellépő billegő mozgást, ezáltal minimálisra csökkenti a kárba veszett energiát, valamint növeli a rendszer megbízhatóságát és élettartamát. Az energiával kapcsolatos termékekre vonatkozó EU-irányelv, azaz az ErP alapján a készülék A+++ energiahatékonysági osztályzattal rendelkezik a fűtési funkció esetében, illetve A+ osztályzattal a vízmelegítési funkció tekintetében.

Mivel a beltéri fő egység (IWT) tartalmazza az integrált, akár 200 literes kapacitású víztartályt, nincs szükség külön tartály telepítésére. A korábbi modellekhez képest az új készülék kiterjedése 19, tömege pedig 39 százalékkal lett kisebb. Ennek és az egyszerű beszerelhetőségnek köszönhetően gyorsan és könnyen installálható, ráadásul mivel a beltéri és a kültéri egységet csupán a hűtőközeg-csövezés köti össze, annak veszélye sem fenyeget, hogy hideg időjárás esetén a csövek fagykárokat szenvedjenek.

Mobilról is vezérelhető

A ThermaV IWT összekapcsolható az LG ThinQ™ mobilos alkalmazással, így a berendezés használói a saját okostelefonjukon, tabletjükön bárhonnan elérhetik a készülék távirányítóján is megtalálható funkciók többségét. Az applikáción keresztül így távolról is beállítható például az otthonunk ideális hőmérséklete, így hazaérve pontosan a kívánt klíma – a mostani téli időjárás esetén az otthon melege – fogad majd. Ha mégis a távirányítót választjuk, a színes LCD kijelző intuitív, felhasználóbarát kezelőfelülettel teszi egyszerűvé a készülék kezelését.

HMV előállításHőszivattyúLG

Kapcsolódó