Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Elhalasztják a Construmát

| |  701 |

Elhalasztják a Construmát

Miután a kormány március 15-ig meghosszabbította a járványhelyzet miatti korlátozásokat, a Hungexpo Zrt. Vezetése úgy döntött, az eredeti áprilisi időpontot elengedik, és júniusban rendezik meg a Construma, a Hungarotherm és az OtthonDesign kiállításokat.

Ahogyan tavaly, úgy ebben az évben is a járványhelyzet dönti el a szervezők helyett, hogy lehet-e, és ha igen, mikor lehet rendezvényeket tartan. Amikor legutóbb hírt adtunk az idei Construmáról, Ganczer Gábor, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója – egy online sajtótájékoztató keretében – még azt válaszolta kérdésünkre, hogy terveik szerint a Construma csokrot az eredetileg kitűzött időpontban, vagyis április 14. és 18. között tartják. Igaz, már akkor említést tett egy B-tervről, arra az esetre, ha a kormány márciusra is kiterjeszti a Covid-vírus megfékezése miatt hozott korlátozásokat.

Nos, a B-terv máris életbe lépett, miután a kormány bejelentette: március 15-ig meghosszabbítja a korlátozásokat. Ennek nyomán döntöttek úgy, a Construma, a Hungarotherm és az OtthonDesign kiállítást júniusra halasztják.

Az új időpont: 2021. június 2–6.

Ám a B-tervnek is van még egy B-terve.

– Mindemellett természetesen folyamatosan nyomon követjük a hatályos intézkedéseket, jogszabályokat, és április 20-i hatállyal ismét megvizsgáljuk a kiállítás megvalósíthatóságát az aktuális helyzet tükrében. Amennyiben nem látjuk biztosítottnak a megrendezés felétételeit vagy a Construma csokor színvonalát, akkor további halasztást nem tervezünk, a fizikai rendezvény helyett virtuális kiállítást szervezünk az idén – áll a szervezők sajtóközleményében.

Construma