Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Célt ért a közös kiállás

Már szellőzési rendszerre is kérhető az állami támogatás

| |  577 |

Célt ért a közös kiállás

A családok otthonteremtésével összefüggő egyes rendeletek módosításáról döntött a kormány. Ennek eredményeként bekerült a támogatható beruházások körébe a szabályozott szellőzési rendszer kialakítása, korszerűsítése vagy elemeinek cseréje. Új elemként megjelent a rendeletben a szennyvíztisztító ülepítő medence létesítésének támogatása is.

Január-februári lapszámunkban változtatás nélkül, teljes terjedelmében közöltünk egy dokumentumot, amelyet az Aereco Légtechnika Kft., a Kamleithner- Budapest Kft. és a Zehnder Group Deutschland GmbH Magyarországi Kereskedelmi Képviselet vezetői írtak alá. A közös állásfoglalás a gépi szellőzés kedvező energetikai és egészségügyi hatásaira hívja fel a figyelmet, ezzel párhuzamosan pedig javaslatokat fogalmaz meg egyebek mellett a vonatkozó szabályozási környezet átalakítására, illetve a támogatott lakásfelújítási beruházások körének bővítésére.

Vették az üzenetet

Nos, a közös állásfoglalás célt ért, részben bizonyosan, hiszen a gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatásáról szóló 518/2020. (XI. 25.) Korm. rendeletet módosították, és 2021. április 21-én hatályba is lépett a 183/2021. sz. Korm. rendelet, mely nemcsak a fenti rendeletet, hanem az átfogóbb, a családok otthonteremtésével összefüggő egyes kormányrendeleteket is módosította. A légtechnika, szellőztetés szempontjából releváns, hogy a rendelet szövegébe bekerült, hogy ezentúl szabályozott szellőzési rendszer kialakítására, korszerűsítésére vagy elemeinek cseréjére is kérhető állami támogatás.

Van még egy épületgépészeti szempontból fontos változás a rendelet szövegében, ennek eredményeként szennyvíztisztító ülepítő medence létesítése is támogatható.

Szellőztetés

Kapcsolódó