Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

OMÉN: Díjazták a szakma legjobbjait!

A leköszönő kamarai elnök, Nagy Gyula kapta a Meszlényi Zoltán Díjat

| |  277 |

OMÉN: Díjazták a szakma legjobbjait!

Hagyományosan minden év novemberének utolsó péntek estéjén, az Épületgépész Bálon kapják meg elismerésüket az év emberei, vagyis a szakma legkiválóbb képviselői. Mivel a járványhelyzet megengedte, a tavalyi virtuális találkozó után idén személyesen is találkozhattak az épületgépészek az egyik budapesti szálloda különtermében.

Rendhagyó bállal zárul az idei OMÉN, amennyiben az idei és a 2020-as díjazottak együtt vehették át elismeréseiket. Lássuk, kik ők, és mivel érdemelték ki a szakma figyelmét!

I. Az épületgépészet legmagasabb rangú kitüntetéseinek 2020. évi díjazottjai

Meszlényi Zoltán Díj:
Nagy Gyula

Nagy Gyula a Magyar Mérnöki Kamara Épületgépészeti Tagozata elnökeként kiemelkedően sokat tett a szakma belső harmóniája megteremtéséért. A Magyar Épületgépészek Szövetségével megkötött együttműködési megállapodással céltudatos és következetes lépést tett a szakma együttműködési rendszerének új alapokra helyezéséért. A Magyar Mérnöki Kamara elnökeként is elkötelezetten támogatta az együttműködési folyamat kiteljesedését, és a Magyar Épületgépészeti Egyeztető Fórum megalakulását. Kiemelkedő szakmai, szakmaközéleti tevékenysége és az őszinte emberi kapcsolatokra nyitott személyisége példamutató a szakmai közéletben.

Macskásy Árpád alkotói életmű díj:
Jakus István

Jakus István az épületgépészet területén több évtizeden keresztül végzett kimagasló tervezői, mérnöki fejlesztői tevékenységéért, a szakmai közéletben végzett áldozatos munkájáért, példamutató szakmai és erkölcsi magatartásáért kapta a díjat.

Macskásy Árpád alkotói díj:
Zinaeddin Sami

Zinaeddin Sami az épületgépészet területén végzett kimagasló tervezői tevékenysége eredményeként itthon és külföldön létrejött műszaki alkotásokért, példamutató szakmai és erkölcsi magatartásáért kapja a díjat.

 

II. Az Év Emberei kitüntető cím 2020. évi díjazottjai

Az Év Épületgépész Tervezője:
Oltvai Tamás

A díjat az Országos Magyar Épületgépész Napok alkalmából kiírt tervező pályázat eredménye alapján ítélték oda. A pályázati terv a Déli Klotild (köznyelven Matild) palota műemlék épülete 5*-os szállodává történő átalakítás épületgépészeti terv anyaga. A korszerű energetikai rendszerek hőszivattyúkkal készültek. Az épületgépészeti kialakítás megfelel a BREEM excellent tanúsítás VERY GOOD szintjének!

Az Év Épületgépész Oktatója:
Eördöghné Dr. Miklós Mária

Eördöghné Dr. Miklós Mária a Pécsi Tudományegyetem Épületgépészeti és Létesítménymérnöki Tanszékének docense, aki a Gépészmérnöki mesterszakon kidolgozta, akkreditáltatta az épületgépészeti szakirányú képzést és azt a Pécsi Egyetemen a 2020-as évben el is indította. A kitüntető címet az új, magas színvonalú épületgépészeti képzés megteremtéséért érdemelte ki.

Az Év Épületgépész Mérnöke:
Korda Tibor

Korda Tibor több évtizedes épületgépész tervezői tevékenysége mellett azzal is kiérdemelte ezt a díjat, hogy komplett technológiai folyamatok tervezési munkái is színesítik a referencia listáját. Ilyen a közelmúltban Komáromban átadott dél-koreai JWH Kft akkumulátorüzeme, amelyben többek között savregenálás, nitrogéngenerátor és termo olajkazánok telepítése, sürített levegő ellátás tervezése is feladata volt.

Az Év Épületgépész Kivitelezője:
Szabó Imre, a Globál Gépész Kft. ügyvezetője

Szabó Imre a 25 fős mérnök és kivitelező csapatát két tulajdonostárssal együtt irányítja. Idei munkái között említésre méltó a pitvarosi általános iskola, illetve az Orosházán található PurgoLux Kft. 2 üzemcsarnokának épületgépészeti munkái.

Az Év Épületgépész  Kereskedője:
Halmi Csaba, a Gienger Hungária Kft. ügyvezetője

Halmi Csaba irányításával idén zárult le a Gienger Hungária Kft. történetének legnagyobb logisztikai fejlesztése. Ezzel az ügyvezető igazgató a cégnél töltött 20 éves pályafutására tette fel a koronát.

A 2020-as díjazottakról ebben a cikkünkben olvashat, aki pedig szeretné megnézni a díjátadón készült felvételt, a lenti linken megteheti.

Díjak

Kapcsolódó