Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Mivel fűtsünk, ha elzárják a gázt?

Vegyen részt a Media12 kiadó Elektromos Fűtés Konferenciáján, és közelebb kerül a részletekhez!

2022. május 4. | VGF&HKL online |  1912 |

Mivel fűtsünk, ha elzárják a gázt?

Vajon megfelelő alternatívája lehet az elektromos fűtés a gázfűtésnek? Akkor is nyúlhatunk ehhez a megoldáshoz, ha a földgázellátásban zavar lép fel? Egyebek mellett erre a kérdésre is keresi a választ az Elektromos Fűtés Konferencia és Képzés, lapunk kiadója szervezésében, május 25-én. Az esemény ingyenes!

„Beláthatatlan következményekkel járna, ha hirtelen leállna az orosz gázszállítás” – nyilatkozta Szemán Róbert a VGF&HKL szaklap főszerkesztője a 24.hu-nak. Az épületgépész mérnök szerint a gázellátás hiánya nem csak a gázkészülékek használatát gátolja, de közvetett módon az áramellátás biztonságát is veszélyezteti. Ha a gáz elzárására kapcsán a lakosság, gyors alternatív fűtési megoldásként az egyedi elektromos fűtőberendezéseket választja, túlterhelheti saját háztartása hálózatát. A szilárdtüzelés technikai kivitelezése egy társasház esetén további problémákat okozhat. Vannak műszaki megoldások, de mindenképpen szakember segítségére van szükség ezekhez, ezért fontos, hogy ne csak a reklámokból szerzett információk alapján döntsünk egy-egy technológia kiválasztásánál, hanem kérdezzük ki szakemberek, mérnökök véleményét. A Magyar Mérnöki Kamara elnöke, Wagner Ernő szerint fontos, hogy komplexitásában vizsgáljuk meg mérnöki szemmel az adott ingatlanokban rejlő lehetőségeket. A szerkezettől a szigetelésig keresztül komplex energetikai megoldásban gondolkodjunk és a napelemes rendszerek és hőszivattyúk kombinációjával modern és komfortos otthonokat építsünk.

A szakemberek szerint fontos, hogy mindig tartsuk szem előtt az energiatakarékos megoldásokat, hiszen pont ezzel lehet országos szinten is mérsékelni az esetleges megnövekedő áramfogyasztást. A témában a Media12 kiadó Elektromos Fűtés Konferenciát szervez május 25-én Budapesten, ahol a szakemberek kerekasztal-beszélgetésekben és szakmai előadásokban érintik az esetleges gázelzárás utáni alternatív megoldások lehetőségét. Az eseményen való részvétel ingyenes, csak regisztrálni szükséges.

További részletek, regisztráció → 

Kapcsolattartó:

Dóri Bence projektkoordinátor

Tel.: 06 30 484 0184

E-mail: doribence@mernokmedia.hu

 

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alkalommal jelenik meg. A lap cikkei a fűtéstechnika, gázellátás, vízkezelés területei mellett a hűtés-, klíma- és légtechnika témaköreit tárgyalja. A VGF elsődlegesen az épületgépészeti kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, társasházkezelők, beruházók, ingatlantulajdonosok és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, problémái és megoldásai iránt.

A VGF&HKL előfizetési díja egy évre 8990 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 22 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

Elektromos fűtésElőfizetés

Kapcsolódó