Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Felrobbant az épületgépészeti piac!

2022. július 15. | VGF&HKL online |  2102 |

Felrobbant az épületgépészeti piac!

A rezsicsökkentés átalakításának hírére megmozdult az épületgépészeti piac. Ugyan a változás pontos részletei ebben a pillanatban még nem ismertek, az szinte bizonyos, hogy az áram- és gázszámlák jelentős növekedésére lehet számítani és ez számos érintett fogyasztót azonnali cselekvésre késztetett.

A világpiaci energiaárakat látva nem volt kérdéses, hogy a valós rezsiköltségek előbb-utóbb valamilyen formában elérik a magyar lakosságot is, ám sokakat mégis meglepett a bejelentés, miszerint az átlag felett fogyasztóknak piaci áron fogja az átlagfogyasztást meghaladó részt kiszámlázni a szolgáltató. Szerda délután óta számos jelzés érkezett a szerkesztőségünkhöz a szakmabeliektől és a megrendelői féltől egyaránt.

Az egyik oldalról a lakosság a régóta halogatott beruházások azonnali megkezdésébe vágna vele, pl. fűtéskorszerűsítésbe vagy kazáncserébe. A másik oldalról viszont a kivitelezők jelezték, hogy az elmúlt két napban olyan mennyiségű megkeresést kaptak, amivel lehetetlenség mit kezdeni. A szerelőknek a közeli ismerősök hirtelen felmerült igényei is kezelhetetlennek tűnnek, nemhogy az „átlagos” megbízók elképzelései, tervei.

Ön szerelőként mit tapasztal? Írja meg véleményét kommentben vagy e-mailben az info@vgf.hu címre.

 

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alkalommal jelenik meg. A lap cikkei a fűtéstechnika, gázellátás, vízkezelés területei mellett a hűtés-, klíma- és légtechnika témaköreit tárgyalja. A VGF elsődlegesen az épületgépészeti kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, társasházkezelők, beruházók, ingatlantulajdonosok és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, problémái és megoldásai iránt.

A VGF&HKL előfizetési díja egy évre 9990 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 22 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

ÉpületgépészetFelújításRezsiköltség

Kapcsolódó