Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Az energiahatékonyság útján HAJDU termékekkel

2023. március 4. | támogatott cikk, szponzor: Hajdu |

Az energiahatékonyság útján HAJDU termékekkel

Manapság, ha energiahatékonyságról és rezsicsökkentésről esik szó, mindenkinek első körben jutnak eszébe a hőszivattyúk, mint otthonunk korszerű fűtési-hűtési megoldásai. A különböző törvényi szabályozások és az energiaárak kiugró drágulása után nem is meglepő, hiszen amellett, hogy, fosszilis tüzelőanyagokat mellőző, megújuló energiaforrást használók, kiváló választás a H-tarifára való átállásra és hosszútávon kedvező megtérülést biztosítanak.

A hajdu HPAW monoblokk kialakítású levegő-víz hőszivattyúk R32-es gázzal működnek, mely jócskán felülmúlja energiahatékonyságban a korábbi, R410A hűtőközeget és a globális felmelegedésre gyakorolt hatása is harmadannyi. Működési tartománya –25 és +43 °C közé tehető, mellyel stabil, biztos működést garantál. Az A7/W35 COP értékei minden teljesítmény esetén 4,5 fölöttiek, de –7 fokban is egy magabiztos 2,5–2,7-es COP értéket tud magáénak.

A monoblokk kialakításnak számos előnye van, többek között a kalorikus kör kiépítésének megspórolása, valamint a könnyű és gyors, F-gáz jogosultság nélküli telepíthetőség. Mivel a keringtető szivattyú és a levegő-víz hőcserélő is a kültéri egységben található, így a fűtési rendszer fagyvédelmét kell egyedül biztosítani. Erre számos korszerű megoldás létezik, mint például a külső akkumulátorral rendelkező (csak fagyvédelmi szerepet ellátó) fűtőpatron, leeresztő szelep vagy egy lemezes hőcserélővel leválasztott kör, mely fagyállóval kerül feltöltésre. De a kalorikus kör gyárban történő kiépítése és feltöltése okán nincs szükség utólagos kalorikus köri munkálatokra, éves szivárgás ellenőrzésre vagy F-gáz vizsgára a telepítéshez. Továbbá elkerülhető a hűtőközeg szivárgásából adódó fűtésleállás is. A Wifi modulnak köszönhetően pedig könnyedén irányítható és programozható mobiltelefonunkról is.

A hajdu HPAW termékcsalád új tagjai is bevezetésre kerülnek 2023 első felében. Nagyobb teljesítménnyel kívánjuk bővíteni a kínálatot, hogy bárki könnyedén, egy készülékkel tudja biztosítani otthona fűtését, hűtését és melegvíz ellátását. A korábbi 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16 kW teljesítményű HPAW-k mellett, már 18, 22, 26 és 30 kW teljesítményű készülékek is elérhetőek lesznek a közeljövőben.

Mi a HAJDU-nál szeretünk rendszerben gondolkodni. Egy kézből szeretnénk biztosítani minden szükséges nagyobb elemet, melyek tökéletesen illeszkednek bármilyen környezetbe és rendszerbe. Ennek folytán nemcsak kondenzációs gázkazánokat biztosítunk (akár hibrid rendszerekhez), hanem számos indirekt tárolót is, többek között nagy felületű hőcserélővel rendelkező HMV előállító tartályokat is, melyeket kifejezetten (de nem kizárólagosan) hőszivattyúkhoz ajánlunk. Ezek az STXL tartályok többféle űrtartalomban is elérhetők.

A rendszerbe illeszthetőség minden termékük esetében kulcskérdés, így megtalálható kínálatunkban a PTHC puffertároló is, mely 100 és 200 literes verzióban biztosítja az energia tárolását nagyobb rendszerekben, sőt, akár hidraulikus váltó helyett is alkalmazhatók, így ellátva mindkét feladatkört. Mindemellett a forróvíztárolóink továbbra is piacvezetőek és népszerű választás minden otthonban. Számos kényelmi funkcióval és gyors, hatékony működéssel teszi otthonunk nemcsak komfortosabbá, de energiatakarékossá is.

A fogyasztóknak szóló HAJDU podcast-sorozata addig is segít részletesen körbejárni a hőszivattyúkkal kapcsolatos kérdéseket.

 

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alkalommal jelenik meg. A lap cikkei a fűtéstechnika, gázellátás, vízkezelés területei mellett a hűtés-, klíma- és légtechnika témaköreit tárgyalja. A VGF elsődlegesen az épületgépészeti kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, társasházkezelők, beruházók, ingatlantulajdonosok és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, problémái és megoldásai iránt.

A VGF&HKL előfizetési díja egy évre 9990 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 22 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

Hajduhőszivattyú

Kapcsolódó