Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Elstartolt az épületgépészek hónapja

Számos helyszínen várja az érdeklődőket az idei OMÉN; még lehet szavazni az Év Embereire

2023. november 2. | VGF&HKL online |  288 |

Elstartolt az épületgépészek hónapja

Elindult az Országos Magyar Épületgépész Napok (OMÉN) több hetes rendezvénysorozata, amely december elsején zárul az Épületgépész Bállal. Az Év Emberei Díjakra november 15-ig lehet leadni a szavazatokat.

Az elmúlt évek nehézségei (gondoljunk csak a járványügyi lezárás miatt kényszerűségből virtuálisan megtartott rendezvényre) ellenére az OMÉN idén erősebb programsorozattal jelentkezik, mint korábban bármikor. A múzeumi sarkot is avató megnyitó ünnepség november hatodikán lesz a Széchenyi István Baptista Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium épületében Tapolcán, a záróünnepséget pedig, a hagyományoknak megfelelő bált pedig december elsején rendezik. Figyelem, ennek helyszíne változott az előző évekéhez képest, ezúttal a szervezők a Budapest Marriott Hotel-be várják az ünnepelni vágyó szakmagyakorlókat.

JEGY AZ ÉPÜLETGÉSZ BÁLRA

Az Év Emberei Díj olyan szakmai elismerés, mellyel a kiemelkedően végzett munkát ismerjük el az Épületgépész Bál alkalmából. A díjat a szakterület széleskörű tagoltsága miatt, az épületgépészet különböző területei szerint hirdetik meg és adják át. A díjat azok a természetes személyek kaphatják, akik az épületgépészet terén 2023-ben is kiemelkedő szakmai, tudományos vagy gazdasági tevékenységet végeztek, felkészültségükkel, etikus magatartásukkal példát mutattak az épületgépész szakma számára.

Díjak hét kategóriában

Év Épületgépész Tervezője – jelölni és szavazni nem lehet, hanem külön pályázati lehetőség érhető el hozzá a www.talalkozzunk.hu honlapon. Emellett bárki jelölhet valakit az Év Épületgépész Oktatója,  az Év Épületgépész Mérnöke, az Év Épületgépész Kivitelezője, az Év Épületgépész Márkaképviselője, az Év Épületgépész Kereskedője és az Év Épületgépész Gyártója kitüntető elismerésre.

ÉV EMBEREI JELÖLÉS

Szempontok a jelöléshez:

  • a magyar épületgépész szakma területén, kiemelkedően sikeres tevékenység végzése,
  • a jelölt adott kategóriában végzett tevékenységének értékessége, minősége,
  • magyar épületgépészet hagyományainak ápolása, a szakma megújulása iránti elkö-telezettség,
  • a fiatal generáció szakmai fejlődésének, elhivatottságának támogatása,
  • a műszaki ismeretek fejlesztéséhez és terjesztéséhez való hozzájárulás.

A jelölés határideje: 2023. november 15. 

 

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alkalommal jelenik meg. A lap cikkei a fűtéstechnika, gázellátás, vízkezelés területei mellett a hűtés-, klíma- és légtechnika témaköreit tárgyalja. A VGF elsődlegesen az épületgépészeti kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, társasházkezelők, beruházók, ingatlantulajdonosok és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, problémái és megoldásai iránt.

A VGF&HKL előfizetési díja egy évre 8990 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 22 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

rendezvény

Kapcsolódó

Műegyetemi Épületgépész Nap

Műegyetemi Épületgépész Nap

November 24., BME „E” épület