Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Egy vonaton utazunk

Épületgépészek a Thália Színházban

2024. február 9. | VGF&HKL online |  596 |

Egy vonaton utazunk

A VGF&HKL-t is gondozó Media12 kiadó életében már hagyomány, hogy minden év elején színházi előadásra hívja meg partnereit, legyenek azok hirdetők, szerzők, vagy az ágazat elismert vezetői. Február nyolcadikán egy olyan darabot néztünk meg a Thália Színházban, amelynek a cselekményét alighanem mindenki ismerte már az előadás előtt is – Agatha Christie Gyilkosság az Orient Expresszen című krimijének színpadi adaptációjáról van szó –, de a különleges színpadtechnika, a vetített díszlet és persze a színház varázsa képes volt új dimenzióba emelni a történetet.

Mintegy háromszázan gyűltünk össze a Thália Színház tükrös előcsarnokában, hogy a függöny felgördülése előtt pezsgővel, szendvicsekkel és kézműves HopTop sörrel a kézben ünnepeljünk kicsit a Media12 szokásos év eleji „utókarácsonyán”. Az ilyen összejövetelek a találkozásról szólnak: ritkán nyílik arra alkalom, hogy mindazokat, akiket külön-külön jól ismerünk, egy helyszínen lássuk (vendégül), megismertetve őket egymással is. Mert ahogyan Szilágyi László kiadóvezető fogalmazott megnyitó beszédében: egy vonaton utazunk.

A vonatmetafora persze nem véletlen, hiszen az előadás egy ismert Agatha Christie-regény, a Gyilkosság az Orient Expresszen című detektívtörténet nyomán született. Jó kérdés, mit várhat a néző egy olyan krimi színpadi verziójától, amit a könyvet olvasva vagy a belőle készült filmeket látva amúgy jól ismer már régóta. Hol lesz itt a meglepetés? Persze meglepetés bárhol érheti az embert, s ez kiderült mindjárt akkor, amikor Szemán Róbert, az M-12/B Kft. ügyvezető-tulajdonosa, a VGF&HKL szaklap alapító-főszerkesztője elárulta, honnan ered a társaság neve. Ami véletlenül sem egy gépkarabély típusára utal, hanem a cég székhelyének a címéből adódik: Maglódi út 12/B. Látszott néhány arcon, hogy ez bizony akkor esett le. Aham, hát akkor ezért az M12! Puff neki, egy rejtéllyel máris kevesebb, és akkor az előadás, Poirot nyomozása még el sem kezdődött…

Szilágyi László és Szemán Róbert

És hogy mi volt a meglepetés a darabban? Elsősorban a meghökkentő vizuális és akusztikai élményt adó modern színpadtechnika. Az előadásba  belépett a mozgókép, párhuzamosan, egymásba folyva pergett mozi és hagyományos színház. A vetített (LED-falas) díszletekbe helyezett valódi kellékek olyan háromdimenziós látványvilágot teremtettek, amely egyszerre volt valódi és virtuális, a színészek pedig ki-be jártak egyik térből a másikba. Nehéz elmesélni annak, aki még nem látott ilyet, hogy ennek milyen hatása van a befogadásra; érdemes egyszer mindenkinek megtapasztalnia.

Ezúton szeretnénk megköszönni partnereinknek, barátainknak, hogy elfogadták a meghívásunkat, és velünk utaztak a vonaton – és bízunk benne, hogy a jövőben is „utastársaink” maradnak! Az alábbi gombra kattintva képgaléria nyílik az este során készült fotókból.

Képgaléria

A Media12 kiadó a hazai építőipari lapkiadás egyik legjelentősebb szereplője, amely az épületvillamossági és épületgépészeti terület piacvezető lapjain (Villanyszerelők Lapja és VGF&HKL) túl a Magyar Mérnöki Kamara több tagozatának lapját (e-gépész és e-villamos), valamint a Magyar Energetikai Társaság lapját, a Magyar Energetika szakkiadványt is gondozza.

 

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alkalommal jelenik meg. A lap cikkei a fűtéstechnika, gázellátás, vízkezelés területei mellett a hűtés-, klíma- és légtechnika témaköreit tárgyalja. A VGF elsődlegesen az épületgépészeti kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, társasházkezelők, beruházók, ingatlantulajdonosok és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, problémái és megoldásai iránt.

A VGF&HKL előfizetési díja egy évre 9990 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 22 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

VGF&HKL

Kapcsolódó