Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

PlumbSkills: Hármas holtverseny az élen

2024. február 28. | VGF&HKL online |  671 |

PlumbSkills: Hármas holtverseny az élen

A WorldSkills Hungary egy fiatal szakembereknek kiírt versenysorozat, melynek győztesei képviselhetik az országot a szakmák világ- és Európa-bajnokságán. A víz- gáz- és fűtésszerelők (PlumbSkills) nemzeti döntőjében ezúttal holtversenyben, azonos pontszámmal, három fiatal végzett az élen.

Van utánpótlás, az elmúlt években szép nemzetközi sikereket elérő fiatal szakemberek nem maradnak követő nélkül. Sőt, nyugodtan használhatunk többesszámot, amit fényesen bizonyít a PlumbSkills verseny nemzeti döntőjének végeredménye, hiszen századra azonos pontszámmal hárman állhattak fel a képzeletbeli dobogó legfelső fokára.

A február 27-én a budapesti Szily Kálmán Technikumban megrendezett szakmai összecsapásban 11 fiatal vett részt. A munka négy órán át zajlott, egy a szakágra kiterjedő komplex gyakorlati feladat megvalósítása volt a feladat. A versenyfeladat kivitelezése rétegelt falemezből készült szerelőfalra történt.

Meglepetésre hárman is, a zalaegerszegi Vörös Bence (ZSzC Széchenyi Technikum), a budapesti Kurtán Gergő (BGSzC Szily Kálmán Technikum) és a szegedi Vadnay Tamás (SzC Móravárosi Technikum) is azonos pontszámmal végzett az élen, és a második helyezett Kovács Sándor (Debrecen SzC) is mindössze 22 század ponttal maradt el a győztes trió mögött. Ilyen szoros végeredmény, ráadásul hármas pontegyenlőséggel az élen még nem alakult ki a Magyar Gázipari Vállalkozók Egyesülete és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által támogatott és irányított versenysorozat történetében.

Akinek egyébként a zalaegerszegi Vörös Bence neve ismerősnek tűnik, az jófelé kapizsgál, hiszen ő annak a Vörös Balázsnak a testvére, aki majd az idei lyoni világbajnokságon fogja képviselni a fiatal magyar víz- gáz- és fűtésszerelőket.

 

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alkalommal jelenik meg. A lap cikkei a fűtéstechnika, gázellátás, vízkezelés területei mellett a hűtés-, klíma- és légtechnika témaköreit tárgyalja. A VGF elsődlegesen az épületgépészeti kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, társasházkezelők, beruházók, ingatlantulajdonosok és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, problémái és megoldásai iránt.

A VGF&HKL előfizetési díja egy évre 9990 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 22 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

verseny

Kapcsolódó