Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Magyar siker a nemzetközi tréningversenyen

A Hungexpo területén összegyűlt mezőny tagjai az őszi világbajnokságra (WorldsKills) készülve mérték össze a tudásukat

2024. április 26. | VGF&HKL online |  244 |

Magyar siker a nemzetközi tréningversenyen

Francia, lengyel, német, svájci és magyar fiatal szakemberek szálltak versenybe egymással a II. Nemzetközi Plumbskills Tréningversenyen Budapesten. A kétnapos megmérettetésből végül a zalaegerszegi Vörös Balázs került ki győztesen. Az már korábban eldőlt, hogy ő fogja képviselni Magyarországot a szeptemberi világbajnokságon is.

A 2024-es Szakma Sztár Fesztivál keretein belül, a budapesti Hungexpo vásárváros egyik pavilonjában rendezték meg a víz- gáz- és fűtésszerelők nemzetközi felkészülési versenyét április 24-én és 25-én. A fiatal szakembereknek az első napon előbb rajz alapján kellett műanyag csőből kirajzolniuk verseny egyik szponzorának a nevét a szerelőfalon, majd egy rézcsöves fűtési rendszert készítettek el. Mindkét feladat számos szerelőipari technológia ismeretét követelte meg. Másnap több csőanyaggal és szerelőipari technológiával kellett létrehozniuk egy szimulált fűtési-, víz- és csatornarendszert, mindezt időre és méretpontosan.

Az elcsépelt közhely szerint a zsűrinek nem volt könnyű dolga, hiszen mindenki nagyon szépen dolgozott. Végül a zalaegerszegi Vörös Balázs lett a győztes a svájci Luk Vogelsang és a francia Axel Bezias előtt.

Vörös Balázs, akit már ismerhetnek lapunk olvasói

Az értékelésben maguk a versenyzők is részt vettek, persze a saját munkájuk megítélését kivéve. A szervezők ezt azért tartották fontosnak, hogy a zsűrizés minőségi követelményeit is teljes egészében megismerjék a versenyzők. Ez még hasznos tapasztalatnak minősülhet a világbajnokságon, amelyet a franciaországi Lyon városában rendeznek majd szeptemberben, és ahol a most is győzedelmeskedő Vörös Balázs képviseli majd Magyarországot.

A tréningversenyt a Daikin, a Grohe, a Herz, a Rothenberger, az Uponor, a Weishaupt, az MKIK, illetve a Magyar Gázipari Vállalkozók Egyesülete támogatta.

 

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alkalommal jelenik meg. A lap cikkei a fűtéstechnika, gázellátás, vízkezelés területei mellett a hűtés-, klíma- és légtechnika témaköreit tárgyalja. A VGF elsődlegesen az épületgépészeti kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, társasházkezelők, beruházók, ingatlantulajdonosok és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, problémái és megoldásai iránt.

A VGF&HKL előfizetési díja egy évre 9990 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 22 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

WorldSkills

Kapcsolódó