Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Bűnügyi közlemény: A NAV lefoglalta a Dunaferr LUX-Uni gyártósort

2018. augusztus 16. | Szilágyi László Szilágyi László |  11 273 |

Az alábbi tartalom archív, 6 éve frissült utoljára. A cikkben szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Bűnügyi közlemény: A NAV lefoglalta a Dunaferr LUX-Uni gyártósort

A VGF szerkesztőségében megdöbbenve szembesültünk a NAV legújabb közleményével, melyben többek között azt is bejelentették, hogy lefoglaltak egy épületgépész kereskedő által jogtalanul értékesített radiátorgyártó gépsort. Sikerült az egyik NAV által készített helyszíni fényképből kiderítenünk a termék nevét. Nem más, mint a Dunaferr D-ÉG LUX-uNi acéllemez radiátor.

A szakmában jól ismert, sokáig piacvezető D-ÉG kereskedőhálózat fő terméke a Dunaferr radiátor még mindig a legismertebb radiátormárka hazánkban. Sajnos az elmúlt évek történései és a mai hírek teljesen lerombolják a sokak által ismert és elismert magyar márkát.

A felszámolás alatt álló cég nem csak a hitelezők kifizetését tűzte ki célul, hanem saját vagyonának kimentését is, így a 900 millió forint értékű radiátorgyártó gépsort érdekeltségi körén belül értékesítette, tájékoztatott a NAV Közép-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága. A hitelezők igénybejelentése tudomásunk szerint még nem zárult le, így nem tudni egyelőre, hogy az akció eredménye kielégíti-e a követeléseket, de biztos jelentős mértékben csökkenti.

A NAV nyomozás még nem ért végett, de akár 5 év feletti börtönbüntetést is kaphatnak a felelősök. Egy komoly létszámú 54 fős pénzügyi nyomozócsapat dolgozik az ügyön, így várhatóan hamar végére járnak az ügynek.

forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal

 

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alkalommal jelenik meg. A lap cikkei a fűtéstechnika, gázellátás, vízkezelés területei mellett a hűtés-, klíma- és légtechnika témaköreit tárgyalja. A VGF elsődlegesen az épületgépészeti kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, társasházkezelők, beruházók, ingatlantulajdonosok és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, problémái és megoldásai iránt.

A VGF&HKL előfizetési díja egy évre 9990 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 22 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

Cégügyek

Kapcsolódó