VGF&HKL szaklap

Törölték a 2020-as Mostra Convegno kiállítást

| |  444 | |

Törölték a 2020-as Mostra Convegno kiállítást

Előbb márciusról szeptemberre halasztották, most pedig végképp lemondták a világ egyik legnagyobb épületgépészeti szakkiállítását, a milánói Mostra Covegno Expocomfort megrendezését. A halasztás oka a koronavírus felbukkanása és olaszországi viharos terjedése volt, a lemondás mellett pedig azért döntöttek a vásár szerevezői, mert jelen állás szerint még mindig nem adottak a feltételek a szeptemberi rendezvényhez. Az új céldátum 2022. március 8–11.

Hagyományosan kétévente tartják Milánóban a Mostra Convegno Expocformt szakkiállítást, amit az épületgépészet egyik legnagyobb nemzetközi seregszemléjeként tartanak számon. Legutóbb például, 2018 tavaszán cégvezetők, üzletkötők ezrei találkoztak a kiállításon, egyenként naponta tíznél is találkozót üzleti bonyolítva le. Az idei vásárt eredetileg március 17–20 között tartották volna, de a koronavírus-helyzet miatt februárban arról határoztak a szervezők, hogy majd csak szeptemberben kerül sor a rendezvényre. A napokban azután arról értesítették lapunkat a szervezők, hogy szeptemberben sem lesz vásár, de most már nem tologatják tovább a dátumokat, hanem egyszerűen kihagyják a rendezvényt. 2020 így „lyukas” év lesz ebből a szempontból, a következő Mostra Convengo-t pedig 2022 március 8–11 között rendezik meg.

„Az elmúlt 3 hónapban folyamatosan figyelemmel kísértük a kormányzati és a helyi rendeleteket, miközben azon dolgoztunk, hogy minden résztvevő számára biztonságossá tegyük a kiállításon való részvételt. Ebben az időszakban kikértük partnereink véleményét is, hogy felmérjük a válság hatásait, és hogy lehetséges-e a kiállítás megszervezése. Sajnos az derült ki, hogy szeptemberre lehetetlen megszervezni az eseményt, ezért döntöttünk a törlése mellett” – áll abban a tájékoztatóban, amelyet Massimiliano Pierini, a szervező társaság vezérigazgatója küldött lapunknak.

Kollégánknak egyébként 2018-ban lehetősége volt részt venni az akkori mustrán. Beszámolóját itt olvashatja el.

KiállításNagyvilág

Kapcsolódó