Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Praktikus Testo okosműszerek megújult kínálattal

| |  104 |

Praktikus Testo okosműszerek megújult kínálattal

A karbantartó és szerelő szakemberek megannyi műszert használnak munkájuk során. A használt eszközök között találhatunk professzionális célműszereket, multifunkciós eszközöket és kiegészítő műszereket is. Ennek egyszerű oka, hogy nem minden felhasználás esetén érdemes a legnagyobb tudású és legkiemelkedőbb pontosságú műszert választani, gyakran a legjobb választás egy kisebb tudású, de akár jól kombinálható kiegészítő műszer.

A testo Smart Probes termékcsalád műszerei ilyen felhasználási igény esetén is a legjobb eszközök. Kiváló kombinálhatóság, egyszerű használat, kedvező ár és remek megbízhatóság jellemzi őket. Természetesen nem kell lemondani a precizitásról vagy a professzionális felhasználhatóságról sem. A széles termékkínálat megannyi mérési igényre megoldást nyújt. A termékek pedig elérhetők önállóan, vagy tematikus szettekben is. A testo Smart Probes műszerekkel mérhetünk akár felületi, akár levegő vagy beszúró hőmérsékleti értékeket is. Akár légsebességet, páratartalmat, nyomást, vagy villamos értékeket is. A tematikus szettek pedig fűtéstechnikai, légtechnikai, klímatechnikai szakemberek számára nyújtanak megfelelő összeállítást.

A korábbi testo Smart Probes App mobil applikáció mellett 2021-től elérhető az új testo Smart applikáció is, amely több újdonsággal is bír. Ezen új szoftver egységesen használható a testo SmartProbes műszerekhez, a Bluetooth-os Testo szervizcsaptelepekhez és a testo 770-3 digitális lakatfogóhoz is. Az új szoftver újdonságai között található az exportálás mellett a memória funkció, a partnerek és mérési helyek rögzítésének lehetősége. A változtatható mérési ciklusidő, a megújult mérési menük és a testo DataControll PC szoftverrel való szinkronizálási lehetőség is.

A testo 115i csipeszes csőhőmérséklet mérő műszer ideális választás klíma- és fűtéstechnikai szakemberek számára. A precíz NTC érzékelő gondoskodik a kifinomult mérési pontosságról, a megújul Bluetooth jeladó pedig az akár 100 méteres hatótávolságról. A jól megtervezett szorító pofák 6 mm és 35 mm közötti átmérőjű csövek mérésére teszi alkalmassá az okos műszert. A három darab AAA szabványú elem akár 150 órás üzemidőt garantál.

A testo 405i és testo 410i Smart Probes műszerekkel mérhetőek a légsebességi, illetve a levegő hőmérsékleti értékek is. A testo 405i légcsatornákban való mérés esetén a megfelelő választás mivel hődrótos érzékelője 0…30 m/s közötti légsebesség mérését nyújtja. Teleszkópos érzékelője akár 400 mm hosszúságig kihúzható, amelyen található hosszúság jelölések pedig segítenek a mérés során. A mérőszár 90°-ban behajtható így kényelmesen elhelyezhető a légcsatorna falán. A testo 410i egy kisméretű szárnykerekes légsebességmérő műszer akár anemosztátok, akár klímák mérésére. Kis méretű lapátjainak alacsony ellenállása okán 0,4 m/s légsebesség mérésére is képes. A műszerbe beépítésre került egy hőmérsékletmérő szenzor is, így akár ezen értékeket is tudjuk mérni a műszerrel.

A testo Smart Probes nyomásmérő műszerei talán a legnépszerűbb eszközök a termékcsalád palettáján. A testo 510i differenciál nyomásmérő okos műszerrel akár negatív nyomási értéket is mérhetünk. Prandtl-csövet csatlakoztatva pedig a légsebességi értékeket is vizsgálhatjuk például poros légáramú közegben. A testo 549i nagynyomás szonda kiváló választás klímatechnikai szakemberek számára. A műszer kompakt méretével és tömlő nélküli csatlakoztathatóságával ideális választás. Utóbbinak köszönhetően minimalizálhatjuk a hűtőközeg veszteséget. A műszer növelt hatótávolsággal bír és a csatlakozó nyak 45°-os ívelést kapott a könnyebb hozzáférhetőség érdekében. Méréstartománya -1…+60 bar. A testo 552i vákuum érzékelő egy új műszer a termékcsaládban. A testo 549i műszerhez hasonló kialakítással bír, viszont a nagy nyomási méréstartomány helyett finom vákuum mérésre lett kialakítva, amely műszerrel 1 mikronos felbontással tudjuk mérni az értékeket.

A testo 605i több más műszerhez hasonlóan kibővített hatótávolsággal bír, akár 100 méteres maximummal. A szenzor szárat két szögben behajthatjuk. A hátlapi mágnessel rögzíthetjük mágneses felületekhez. A műszer precízen méri a levegő hőmérsékleti és páratartalmi értékeit. A testo 805i okos infrahőmérővel kombinálva a testo 605i műszerrel a legpraktikusabb. Ilyenkor a két műszerrel penészveszélyt mérhetünk fel a felületi nedvesség eloszlás alapján.

A testo Smart Probes legújabb tagja a testo 915i. Talán a legszélesebb körben használható műszer a termékcsaládban. A testo 915i érzékelője cserélhető és ebben rejlik előnye: a markolatba bármilyen K-típusú szenzor illeszthető, például felületi érzékelők, csőhőmérsékletmérők, beszúró/merülő szenzorok, hőelemek. A testo 915i természetesen dedikált érzékelőket is kínál. Négy féle érzékelővel választhatjuk a műszert, így keresztszálas felületi hőmérsékletmérő, beszúró érzékelő, üvegszálas hőelem és gyors beállású levegő szenzorral is. A testo 915i így kínál egy kedvező árú, univerzálisan felhasználható vezeték nélküli mérési megoldást digitális dokumentálási lehetőséggel.

A testo Smart Probes műszerek kedvező áruk mellett professzionális dokumentálási lehetőséget nyújtanak az applikáció segítségével. Emellett természetesen ezen Testo műszerek is kalibrálhatók.

További információk →

MéréstechnikaTesto

Kapcsolódó