Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Megnyitott a 40.CONSTRUMA

2022. április 7. | támogatott cikk, szponzor: Hungexpo |

Megnyitott a 40.CONSTRUMA

Két év kihagyás után több mint 400 kiállítóval április 6-án megnyitott a 40. CONSTRUMA Nemzetközi építőipari szakkiállítás és a 10. OTTHONDesign Otthonteremtési szakkiállítás.

A hazai legnagyobb építőipari seregszemle április 6–10. között gazdag szakmai programmal várja a látogatókat a megújult HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban. A kiállítási kínálat mellett szakmai konferenciák, workshopok, bemutatók, tanácsadások, sőt verseny is hozzájárul a látogatók szakmai fejlődéséhez.

A rendezvényre érdemes előre regisztrálni és megvásárolni a belépőt, így elkerülhető a helyszíni sorban állás és ráadásul kedvezményesebben is hozzájutni a belépőkhöz.

Regisztráció és jegyvásárlás →

A megújult terület új kiállítás elrendezési lehetőséget is lehetővé tesz. A teljesen megújult HUNGEXPO legnagyobb pavilonjában (A) lesznek a klasszikus építőipari tematikák, a G pavilonban a megújuló energiák, épületgépészet témakörök. Ez utóbbi témák az idén nagyon nagy kiállítói érdeklődést mutatnak, elsőként telt meg a pavilon. Tegnapi napon már lezajlott a RENEO témakörhöz kapcsolódó SOLAR RACE napelemszerelési szakmai verseny, meylnek felépített projektjei a kiállítás hátralévő napjain megtekinthetőek. Mai nap kerül sor – több egyéb program mellett a – a XIII. Szolar konferenciára.

Az ünnepélyes megnyitót követően került sor a 2022-es CONSTRUMA Díjak átadására, melyet ezúttal az alábbi cégek nyertek el:

 • EU-Solar Zrt.  – Growatt SPA 4000-10000TL3 BH
 • Grand Union Kft. – Kinspan BioFicient biológiai szennyvíztisztító kisberendezés
 • Leier Hungária Kft. – Leier klímafödém
 • Mapei Kereskedelmi Kft. – Kerapoxy Easy Design
 • Masterplast Hungária Kft. – ISOMASTER EPS 150 G
 • Rotovill Kft. – Aux Kappa 3,5 kW monosplit klímaberendezés
 • Szépítők Bemutatóterem Kft. (COVERART Design) – Decork Façade (parafa tartalmú hőszigetelő dekorvakolat)

A kiállításra komoly erőbedobással készültek a kiállítók, szakmai szervezetek egyaránt. Érezhető a szakmai résztvevők felfokozott várakozás a rendezvény iránt. Még két napig a szakmai programok uralják a terepet, szombattól pedig már az építkező, felújító nagyközönséget várják bemutatókkal, legújabb termékeikkel.

A teljes szakmai program ITT elérhető. Olvasóink figyelmébe ajánljuk a konferenciák mellett a szakmai tárlatvezetést, mely naponta változó témákban néhány kiállítót mutat be részletesebben.

A Merkapt díjmentes épületgépészeti szaktanácsadást tart a kiállításon a G pavilonban magánszemélyeknek és kivitelezőknek.

A Weishaupt pedig egy különleges programmali is készült: a G pavilonban lévő standjukról indul minden nap vezetéssel egy bejárás, melynek keretében  a Hungexpo új kazánházában telepített gáztüzelőberendezéseiket mutatják be az érdeklődőknek. Regisztráció után indulás 10 órakor és 14 órakor.

És ez csak néhány a számos programból, érdemes kilátogatni személyesen is a szakkiállításra.

Nyitvatartás

 • Szakmai napok:
  • április 6–8. 9-től 18 óráig
 • Nagyközönség napok:
  • április 9., 9-től 18 óráig,
  • április 10., 9-től 17 óráig

Bővebb információ →

 

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alkalommal jelenik meg. A lap cikkei a fűtéstechnika, gázellátás, vízkezelés területei mellett a hűtés-, klíma- és légtechnika témaköreit tárgyalja. A VGF elsődlegesen az épületgépészeti kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, társasházkezelők, beruházók, ingatlantulajdonosok és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, problémái és megoldásai iránt.

A VGF&HKL előfizetési díja egy évre 9990 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 22 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

Construma

Kapcsolódó