Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

KNX-rendszerek az energiahatékonyságért

A Rezsikonferencia 2022 rendezvényen részleteiben is megismerkedhet a technológiával!

2022. szeptember 12. | VGF&HKL online |  989 |

KNX-rendszerek az energiahatékonyságért

Az épületek fenntartásában és üzemeltetésében kiemelkedő fontosságúvá vált az energiafelhasználás csökkentése. Az energiahatékony működéséhez elengedhetetlen az egyes területek és funkciók összehangolt működése. Erre szolgál egy jól megtervezett KNX épületautomatikai rendszer, amely az épületben megtalálható összes villamossági és gépészeti berendezés együttes, energiahatékony vezérlését biztosítja.

A KNX rendszer teljesíti az MSZ EN 52120 szabvány legmagasabb energiahatékonysági osztályának követelményeit, ami az épületgépészet automatizálásával válik lehetővé. Ez a szabvány azzal foglalkozik, hogy az épületekben található berendezések fogyasztásában az épületautomatizálási vezérlés szintjétől függően milyen energiamegtakarítást lehet elérni. Így a KNX rendszer tökéletesen alkalmas arra, hogy az épületek energiafogyasztásával kapcsolatos egyre nagyobb számú kikötést teljesítse.

Egy ilyen rendszer megtérülési ideje sok tényező függvénye, de a növekvő energiaárak miatt ezek energiahatékonysági beruházások sokkal hamarabb megtérülnek. Épülettípustól függően akár 30%-os energiamegtakarítás mellett a befektetés költségét 1-3 éven belül visszahozza a rendszer.

Ha Ön is kíváncsi rá, hogyan működik egy KNX-rendszer, jöjjön el a rezsicsökkentés Rezsikonferencia 2022 – Energiahatékonysági megoldások ingatlantulajdonosoknak és épületüzemeltetőknek (2022 szeptember 21., 1033 Budapest, Bogdáni út 1., Flashback stúdió 5. terem) elnevezésű rendezvényünkre, és hallggasa meg a témában Turbucz Gergely előadását! Az Elektro Kamleithner Kft. projektvezetője az előadása után természetesen szívesen válaszol az esetleges kérdéseire is. 

Tervezett program és regisztrácikó 

 

 

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alkalommal jelenik meg. A lap cikkei a fűtéstechnika, gázellátás, vízkezelés területei mellett a hűtés-, klíma- és légtechnika témaköreit tárgyalja. A VGF elsődlegesen az épületgépészeti kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, társasházkezelők, beruházók, ingatlantulajdonosok és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, problémái és megoldásai iránt.

A VGF&HKL előfizetési díja egy évre 9990 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 22 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

KNXRezsiköltség

Kapcsolódó

Rezsikonferencia 2022

Rezsikonferencia 2022

Energiahatékonysági megoldások ingatlantulajdonosoknak és épületüzemeltetőknek