Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

A gázcsőre kötötte rá a vizet a szaki

2023. január 11. | VGF&HKL online |  2951 |

A gázcsőre kötötte rá a vizet a szaki

Harminckét lakás maradt gáz nélkül a székesfehérvári Horvát István lakótelepen, mert egy vízmelegítő berendezés telepítője felcserélte víz- és a gázcsövet. A víz elöntötte a gázvezetéket, a hiba elhárításához a gerincvezetéket is ki kellett bontani.

Nagy mennyiségű víz jutott a gázvezetékbe, összesen 32 otthon maradt gáz nélkül Fehérváron. A kellemetlenség mellett komoly anyagi vonzattal is jár majd az eset – ezzel a felütéssel számolt be egy furcsa esetről a helyi hírportál, az fmc.hu. Acikk szerint a nem mindennapi problémát az okozta, hogy a Horvát István lakótelep egyik lakásában a telepítő a gázcsőbe kötötte a vizet, miközben egy gázkészüléket igyekezett felszerelni. A malőr miatt két lépcsőház lakásai maradtak gáz nélkül 10-én reggel.

Munkatársaink azonnal megkezdték a helyreállítást. Közterületen feltörték a 30 centis betonréteget, két munkaárkot alakítottak ki, hogy hozzáférjenek a gázvezetékhez. A gázvezeték gerincrendszeréből kiszivattyúzták a vizet és a leágazó vezetékeket is megtisztították, a technikai hibát kora délutánra elhárították

– tájékoztatta a kialakult helyzetről a lapot a szolgáltató. A megnyitott munkaárkok betemetését, a betonozással, aszfaltozással járó munkákat a következő napokban fogják elvégezni. Az anyagi kár nyilván jelentős.

 

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alkalommal jelenik meg. A lap cikkei a fűtéstechnika, gázellátás, vízkezelés területei mellett a hűtés-, klíma- és légtechnika témaköreit tárgyalja. A VGF elsődlegesen az épületgépészeti kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, társasházkezelők, beruházók, ingatlantulajdonosok és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, problémái és megoldásai iránt.

A VGF&HKL előfizetési díja egy évre 8990 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 22 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

építőipar

Kapcsolódó