Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Kazánhiánytól tartanak a britek

2022. augusztus 19. | VGF&HKL online |  540 |

Kazánhiánytól tartanak a britek

A közelmúlt eseményei, köztük a világjárvány és a folyamatban lévő energiaválság hatással voltak az Egyesült Királyság kazániparára és annak ellátási láncára. Még a nyár folyamán is kihívást jelentett a kazánellátás, és a szigetország szakemberei attól tartanak, télen hiány alakulhat ki.

Valószínűleg készlethiány alakul ki a télen az Egyesült Királyságban gázkazánokból – írja a phpionline.co.uk. Az épületgépészeti szaklap arra számít, hogy egyes modellek egyáltalán nem lesznek majd kaphatóak, a választék leszűkül.

Hiányzó alkatrészek

A gyártók számára bizonyos alkatrészek, köztük a szivattyúk már most is nehezen elérhetőek, a téli időszak megnövekedett igényei mellett pedig elkerülhetetlenül megnő majd a gyártás átfutási ideje. Egyszerűen fogalmazva, a gyártók a lemaradások és a gyártási késések miatt nem tudják beszerezni a szükséges alkatrészeket. Jól ismert ellátási problémák vannak a kazánok számos kulcsfontosságú alkatrészével kapcsolatban, beleértve a f chipeket, a ventilátorokat és a szivattyúkat.

A tél mindig is az év legforgalmasabb időszaka volt az Egyesült Királyság háztartási fűtési ágazatában, így valószínű, hogy gázkazánhiány alakul ki, ennek súlyosbító hatása lesz. A kazánhiány azt jelenti, hogy az árak potenciálisan emelkedhetnek, a márkák és modellek korlátozottak lehetnek, és előfordulhat, hogy a fogyasztóknak tovább kell várniuk a beszerelésre.

Jönnek a hőszivattyúk

Emlékezetes, az Egyesült Királyság erőltetett ütemű tempóban igyekszik leválni a földgázról, és egyre inkább a hőszivattyúk irányába indul el. Ennek ellenére a gázkazánok még mindig a fűtési rendszerek gerincét jelentik majd, így cseréjük, szervizelésük nem elhanyagolható feladat.

 

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alkalommal jelenik meg. A lap cikkei a fűtéstechnika, gázellátás, vízkezelés területei mellett a hűtés-, klíma- és légtechnika témaköreit tárgyalja. A VGF elsődlegesen az épületgépészeti kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, társasházkezelők, beruházók, ingatlantulajdonosok és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, problémái és megoldásai iránt.

A VGF&HKL előfizetési díja egy évre 9990 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 22 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

Kazán

Kapcsolódó