Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

A komfortszellőzés alapjai

Lélegző otthonok 1.

|

Anakronisztikus lenne, ha egy új építésű, jól szigetelt, légtömör nyílászárókkal szerelt otthon szellőztetését a régi jó ablaknyitogatós módszerrel oldanánk meg. Gépi komfortszellőzésre van szükség; a technológia alapjaival pedig most Tóth István, a Zehnder Group Deutschland GmbH Magyarországi Kereskedelmi Képviseletének vezetőjének segítségével ismerkedhetünk meg. A VGF&HKL és a Zehnder Magyarország négyrészes előadássorozatának első része következik.

A Zehnder elsősorban az innovatív hővisszanyerős szellőztető megoldásairól ismert, ilyen pl. a polimer membrános entalpia hőcserélő, vagy a lapos kialakítású műanyag légcsatorna. Ezek az eszközök, berendezések a komfort-szellőzőrendszerek elemei. De miét is van szükség komfortszellőzésre, mikor érezzük magunkat komfortosan a belső térben? Például akkor, ha megfelelő a levegő minősége. Értve ez alatt, hogy a szén-dioxid-szint nem emelkedik egy bizonyos szint fölé, a belélegzett levegő pedig mentes a különböző szennyeződésektől – allergén pollenek, porszemcsék, füst stb.

Tóth István előadása érzékletes példákkal támasztja alá a gépi szellőzés előnyeit, ideértve a hőcserélős megoldások nyújtotta még magasabb komfortszintet és energiahatékonyságot.

Az előadássorozat további részei: