Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Betekintés a Zehnder termékkínálatába

Lélegző otthonok 2.

|

Az elszívó ventilátoroktól indul a Zehnder légtechnikai termékkínálata. És hogy hol ér véget? Erről tartott részletes bemutatót Tóth István, Zehnder Group Deutschland GmbH Magyarországi Kereskedelmi Képviseletének vezetője. A VGF&HKL és a Zehnder Magyarország négyrészes előadássorozatának második része következik.

A Zehnder-sztori 1895-ben kezdődött, amikor Jakob Zehnder megépítette házát és műhelyét a svájci Gränichenben, ahol főleg háztartási és irodai gépek javításával foglalkozott. Az első igazán zajos sikert az 1920-as években könyvelheti el a jelentős részben még ma is a család tulajdonában lévő vállalkozás, amikor a cég által kifejlesztett és forgalmazott könnyű motorkerékpár meghódította Svájcot. A cég 1930-ban fűtőtestek gyártásába kezd. Az örök klasszikus, acélból készült Zehnder Charleston oszlopos radiátorok jelentős előnyökkel rendelkeztek az akkori öntöttvas radiátorokkal szemben. 1980-ban a növekvő kereslet és verseny miatt a Zehnder felépítette saját gyárát a németországi Breisgauban, Freiburg mellett. A radiátorok kínálata jelentősen bővül modern megjelenésű konvektorokkal és formatervezett fűtőtestekkel. Később piacra léptek az első fürdőszobai radiátorral illetve sugárzó fűtőtestekkel.

A 2000-es évek elején a Zehnder megkezdte a komfort szellőztető rendszerek gyártását. A lakótérszellőzésben évtizedes tapasztalatot szerzett holland J. E. Storkair, és az ellenáramú hőcserélő európai szabadalmát bejegyző német Paul cégek felvásárlásával és továbbfejlesztésével pedig a társaság a 2010-es évek elejére a lakásszellőztető piac vezetőjévé vált a nyugat-európai piacon.

Az előadássorozat további részei: