Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Lelepleztük a hamis Grundfos szivattyút

Ön meg tudja különböztetni a hamist az eredetitől?

2019. január 16. | Szilágyi László Szemán Róbert Lukács Tamás |  16 229 |

Az alábbi tartalom archív, 5 éve frissült utoljára. A cikkben szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Lelepleztük a hamis Grundfos szivattyút

Interneten forgalmazzák a hamis szivattyút, aminek vizsgálatára felkértük a Grundfos szakemberét. Vásároltunk egy már gyártáson kívüli Grundfos szivattyút és utánajártunk az eredetének.

Lukács Tamás, a Grundfos szakembere segített nekünk összehasonlítani a hamisítványt az eredetivel. A következő árulkodó jeleket figyelhetjük meg a két termék összehasonlításakor:

  • a hamisítvány doboza silány minőségű nyomtatást tartalmaz, a fényképen található szivattyúról hiányzik a Grundfos felirat,
  • a használati utasítás a hamisítványnál csak fénymásolat, rossz minőségű, homályos képekkel,
  • a hamis szivattyú tömege kisebb, a festés minősége gyengébb, nem teljesen homogén, tapintása durvább,
  • a hamis szivattyún a feliratok 90 fokkal elforgatva vannak nyomtatva, bekötés után nem olvasható,
  • a kapcsolódoboz alsó fele az eredetin piros színű, a hamisítványon fekete,
  • az eredeti szivattyútesten a dombornyomott szám nem azonos a gyári számmal, a hamisítványon viszont azt másolták,
  • a gyártási év az eredetin 2013 előtti, hiszen az Erp rendelet miatt 2013-óta a hazai piacra nem gyártanak ilyet,
  • a légtelenítő nem rézszínű az eredetin,
  • a hamisítvány alkatrészein nincsenek cikkszámok,
  • a hamis szivattyún a test belső részei kidolgozatlanok, sorjásak,
  • a forgórész a hamisítványon könnyedén szétszedhető kézzel, a tömítés  mozog, nem vízzáró, baleset- és életveszélyes, hiszen szivároghat a víz. Az eredeti szorosan zár, csak szerszámmal szedhető szét.

Legkönnyebben úgy tudjuk ellenőrizni az eredetiséget, hogy a www.grundfos.hu weboldalon megadjuk a cikkszámot és ha ez egy valós cikkszám, adatokat kapunk a gyártásról. Ellenkező esetben azonnal kiderül, ha a cikkszám hamis, mert nem lesz rögzítve a rendszerben.

Legyen Ön is előfizetőnk!

Lapunk nem létezhet előfizetők nélkül, ezért fontos, hogy minél több, szakmáját szerető, munkájára igényes épületgépészt, víz-, gáz-, fűtés-, hűtő-, klíma-, légtechnika-szerelőt tudhassunk olvasóink között. Ha Ön is egy ilyen kolléga, akkor szavazzon nekünk bizalmat és a VGF&HKL-re való előfizetéssel fejezze ki a szakma iránti elkötelezettségét! Az éves előfizetés díja 9990 Ft, amit akár azonnal, bankkártyával is kiegyenlíthet. Ezért az összegért 10 lapszámot juttatunk el Önhöz, ami azt jelenti, hogy egy szám mindössze 999 Ft-ért kerül a postaládájába. Mit kapunk manapság ennyi pénzért? A napi munkavégzéshez elengedhetetlen szakmai ismereteket biztosan nem!

ÉRDEKEL AZ ELŐFIZETÉS →

Eredeti vagy hamis a Grundfos szivattyú?

A termékvizsgálatról készült videó rövid változata:

Lelepleztük a hamis Grundfos szivattyút

A termékvizsgálatról készült teljes videó:

A Hamisított Grundfos szivattyúk. Ön meg tudja különböztetni az utánzatot az eredetitől? című cikkünkben, amely a VGF&HKL 2019. január-februári lapszámában olvasható, bővebben foglalkozunk a témával.

 

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alkalommal jelenik meg. A lap cikkei a fűtéstechnika, gázellátás, vízkezelés területei mellett a hűtés-, klíma- és légtechnika témaköreit tárgyalja. A VGF elsődlegesen az épületgépészeti kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, társasházkezelők, beruházók, ingatlantulajdonosok és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, problémái és megoldásai iránt.

A VGF&HKL előfizetési díja egy évre 9990 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 22 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

GrundfosSzivattyúTanulságosVGF szaklap

Kapcsolódó

Hamisított Grundfos szivattyúk

Hamisított Grundfos szivattyúk

Ön meg tudja különböztetni az utánzatot az eredetitől?