Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Jön a XIII. Országos Kéménykonferencia

2024. január 2. | VGF&HKL online |  548 |

Jön a XIII. Országos Kéménykonferencia

A Kéményjobbítók Országos Szövetsége 2024-ben 13. alkalommal rendezi meg az Országos Kéménykonferenciát. A konferencia helyszíne ezúttal Kaposvár lesz. A konferencia időpontja: 2024. február 28-29. (szerda és csütörtök). A konferencia mottója: „Az égéstermék-elvezetés kialakítása az érvényes szakmai előírásoknak és környezetvédelmi elvárásoknak megfelelően.”

A konferencia az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Magyar Mérnöki Kamara, a Somogy Vármegyei Mérnöki Kamara, a Somogyi Építészek Kamarája, a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara és a Magyar Épületgépészeti Egyeztető Fórum támogatásával valósul meg.

A KONFERENCIA TERVEZETT TÉMÁI

  • Égéstermék-elvezető megvalósulása a tervezéstől, a kivitelezésen keresztül a kéményseprő műszaki átadásig. Mi a közreműködők feladata és felelőssége? A helyes együttműködés fontossága.
  • Az égéstermék-elvezetők méretezésére és kialakítására vonatkozó szabványok fontosabb megállapításai.
  • Megoldások a jogszabályi műszaki követelmények elérésére. A KIMI helyzete és értékelése.
  • Gázkészülékek égéstermék elvezetése. A gázminőség változásainak (például a nagyobb hidrogén tartalom) hatása az égéstermék-elvezető üzemére. Készülékcserék gyűjtő LAS rendszereken. Technológiai égéstermék-elvezetők.
  • A korszerű szilárd tüzelőberendezések égéstermék-elvezetése. A kályhaméretezési szabvány változásai és az égéstermék-elvezetők értékelése kályhás szemmel.
  • Termékújdonságok, korszerű megoldások az égéstermék-elvezetők és tartozékok körében.
  • Tűzvédelem és égéstermék-elvezetés helyesen.
  • Helyes méréstechnika az égéstermék-elvezetők vizsgálatára.

A KONFERENCIA TERVEZETT PROGRAMJA

A konferenciát február 28-án Kaposvár Megyei Jogú Város polgármestere nyitja meg.

A február 28. délelőtti program: plenáris ülés, ahol a konferencia támogatói tájékoztatást adnak a szakmát érintő és érdeklő átfogó kérdésekről.

Jelentkezési lap látogatók részére  

Február 28-án délután és 29-én délelőtt szakmai előadásokra kerül sor. A konferencia keretében a résztvevők tájékoztatást kapnak Kaposvár és Somogy Vármegye nevezetességeiről és a konferencia témáit érintő létesítményekről, kiemelten a Kaposvári Zöld Fűtőműről és részt vehetnek a „Kaposvár Belváros Építészeti tárlatvezetése” programon.

 Jelentkezési lap kiállítók részére

Előadás keretében bemutatják dr. dr. h.c. Macskásy Árpád professzor életművét és születésének 120. évfordulója alkalmából látogatást szerveznek a professzor Csurgón lévő emléktáblájának koszorúzására.

A konferenciához kiállítás kapcsolódik, ahol a résztvevők megtekinthetik a korszerű égéstermék-elvezetőket és megismerkedhetnek a fejlesztési eredményekkel. A konferencián a szervezők bemutatjuk szakmájuk múltját is: az érdeklődők megtekinthetik az Épületgépészeti Múzeum kiállítását. A Média Sarokban lehetőséget biztosítanak az épületgépészeti és energetikai szaklapok, az írott és elektronikus sajtó képviselőivel való kapcsolatfelvételre. A konferencián várják a mérnökök, a kivitelezők, a gyártók és a kéményseprők részvételét. Az előadások meghallgatása a mérnökök számára az előírt szakmai továbbképzés teljesítését jelentheti.

 

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alkalommal jelenik meg. A lap cikkei a fűtéstechnika, gázellátás, vízkezelés területei mellett a hűtés-, klíma- és légtechnika témaköreit tárgyalja. A VGF elsődlegesen az épületgépészeti kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, társasházkezelők, beruházók, ingatlantulajdonosok és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, problémái és megoldásai iránt.

A VGF&HKL előfizetési díja egy évre 9990 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 22 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

fatüzeléskémény

Kapcsolódó