Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Gyurcsovics Lajos

 531 | |

Gyurcsovics Lajos cikkei

Gyurcsovics Lajos

A gyorsabb nem mindig jobb

Avagy a nyílások hatékony zárása levegővel

2017. december 6. |  816

Az építéstechnológia fejlődésével az új épületszerkezetek lehetővé teszik az energetikai szempontból kiváló épületek létrehozását. Egy bizonytalan pont marad, a funkcióból adódó nagy forgalmú nyílások hatékony zárása, ezért kiemelt figyelmet kap napjainkban a magas színvonalú légfüggönytechnika.

Gyurcsovics Lajos

Víztakarékosság elektronikus szerelvényekkel

2017. november 3. |  690

A szeptemberi számban olvasható „Víztakarékos csaptelepek” című cikk folytatásaként indítom a következő gondolatmenetet, amelyben az elektronikus vezérlésű szerelvényekkel fogok foglalkozni.

Gyurcsovics Lajos

Víztakarékos csaptelepek

2017. szeptember 4. |  1172

Magyarország vízkészlete a Kárpát-medence áldott helyzetéből adódóan kiemelkedően gazdag. Bővizű folyók, tavak, mélyről fakadó források biztosítják azt a felbecsülhetetlen kincset, ami nélkül nincs élet. Kiváltságos helyzetünk persze nem jelenti azt, hogy nem kell takarékoskodnunk a vízzel, hiszen világviszonylatban már kevésbé rózsás a helyzet, így nekünk is sok feladatunk van ezen a téren.

Mozgásukban korlátozottak fürdőszobai berendezései

2008. május 10. |  2341

Régóta problémát jelent a mozgáskorlátozottak akadálymentes közlekedése az épületekben, bár napjainkban ez a kérdés egyre jobban az előtérbe kerül. Ez a mozgáskorlátozottak számára végre reményt mutat.