Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Misinkó Sándor

 397 | |

Misinkó Sándor cikkei

Misinkó Sándor

HGK Smart kettős kondenzációs kombi gázkazánok

A zéró hőcserélő meghibásodású kazánok

2018. november 8. |  1737

A HGK Smart típusok a már jól ismert HGK kazánok továbbfejlesztett változatai. Olyan új fejlesztések kerültek bevezetésre, mint a labirint hőcserélő, átfolyásmérő a HMV körben, RF modullal (vezetéknélküli termosztát vevőegységgel) ellátott vezérlés, frekvenciaváltós nagy hatékonyságú szivattyú stb.

Misinkó Sándor

Elektromos melegvízkészítés

2017. július 7. |  786
Társszerző: Hajdú István

Áttekintő táblázatunkban ez alkalommal a villanybojlereket vettük górcső alá. Az elektromos vízmelegítés sok háztartásban alternatívája a fali gázüzemű vízmelegítőknek, kombi cirkóknak. Olyan helyekre is telepítik őket használati melegvízkészítésére üzembiztosságuk miatt, ahol alapvetően gázfűtéssel szolgálják ki az épület hőigényét

Fűtsön a Nap?

2013. június 3. |  5456

A gázellátási problémáktól való félelem, az emelkedő energiaárak az emberek figyelmét egyre inkább az alternatív energiákra fordítják. Kézenfekvő megoldás a termikus napenergia hasznosítás, azaz a napkollektoros vagy szolár rendszerek. Már Magyarországon is egyre többfelé láthatjuk ezeket, amelyek melegvizet termelnek, medencét fűtenek vagy a lakás fűtésébe segítenek be.