Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Misinkó Sándor

 490 | |

Misinkó Sándor cikkei

Misinkó Sándor

HGK Smart kettős kondenzációs kombi gázkazánok

A zéró hőcserélő meghibásodású kazánok

2018. november 8. |  1934

A HGK Smart típusok a már jól ismert HGK kazánok továbbfejlesztett változatai. Olyan új fejlesztések kerültek bevezetésre, mint a labirint hőcserélő, átfolyásmérő a HMV körben, RF modullal (vezetéknélküli termosztát vevőegységgel) ellátott vezérlés, frekvenciaváltós nagy hatékonyságú szivattyú stb.

Misinkó Sándor

Elektromos melegvízkészítés

2017. július 7. |  827
Társszerző: Hajdú István

Áttekintő táblázatunkban ez alkalommal a villanybojlereket vettük górcső alá. Az elektromos vízmelegítés sok háztartásban alternatívája a fali gázüzemű vízmelegítőknek, kombi cirkóknak. Olyan helyekre is telepítik őket használati melegvízkészítésére üzembiztosságuk miatt, ahol alapvetően gázfűtéssel szolgálják ki az épület hőigényét

Fűtsön a Nap?

2013. június 3. |  5512

A gázellátási problémáktól való félelem, az emelkedő energiaárak az emberek figyelmét egyre inkább az alternatív energiákra fordítják. Kézenfekvő megoldás a termikus napenergia hasznosítás, azaz a napkollektoros vagy szolár rendszerek. Már Magyarországon is egyre többfelé láthatjuk ezeket, amelyek melegvizet termelnek, medencét fűtenek vagy a lakás fűtésébe segítenek be.

Misinkó Sándor

Tárolók különféle rendszerekben

2011. április 12. |  25 109
1 5 (1)

Melyik tárolót válasszam? Melyik, milyen fűtési–vízmelegítési rendszerbe való? Hogyan kell beszabályozni, beállítani őket? Ezekre és hasonló kérdésekre próbálunk meg – a teljesség igénye nélkül – választ adni az alábbiakban, főleg az egy- és kétcsőkígyós használati meleg víz indirekt tárolókra és a fűtési puffertárolókra koncentrálva.