Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Meszléry Celesztin-díjat kapott Versits Tamás

A rangos kitüntetéssel elismert szakember lapunk állandó szerzője is

2022. március 24. | VGF&HKL online |  925 |

Meszléry Celesztin-díjat kapott Versits Tamás

Versits Tamás épületgépész mérnök, tervező, a VGF&HKL szerzője, és Dr. Bándi Gyula, a jövő nemzedékek szószólója, az alapvető jogok biztosának helyettese kapták idén a Meszléry Celesztin-díjat. Az elismerést a 12. Országos Kéménykonferencián adták át. Mindkét díjazottnak szívből gratulálunk!

A Kéményjobbítók Országos Szövetsége ebben az évben immár 12. alkalommal rendezi meg az Országos Kéménykonferenciát, melynek egyik központi témája a gyűjtőkémények kérdésköre. A 12 éves hagyományoknak megfelelően a kétnapos rendezvény nyitónapján kiosztották a Meszléry Celesztin-díjakat. A rangos elismerést ebben az esztendőben Dr. Bándi Gyula, a jövő nemzedékek szószólója, az alapvető jogok biztosának helyettese, és Versits Tamás épületgépész mérnök, tervező, nem mellékesen lapunk állandó szerzője kapta.

Dr. Bándi Gyula, egyebek mellett levegőtisztaság-védelmi szempontok alapján többször is kiállt a kémények rendszeres ellenőrzése mellett. Álláspontja szerint a kötelezően és rendszeresen végzett kéményellenőrzés megszüntetése közvetlenül veszélyezteti az emberek élethez és egészséges környezethez való jogának érvényesülését. A jogkövető állampolgár eszményére való hivatkozással az állampolgáraiért felelősséget viselő állam nem léphet vissza életvédelmi kötelezettségeitől.

Versits Tamás tüzeléstechnikai-, fűtési-, hűtési-, klímatechnikai rendszerek, a vízellátás-csatornázás, a gáztechnika és a szabályzástechnika épületgépész tervezője, épületgépész mérnök. Hőtermelő berendezések és légkondicionáló rendszerek energetikai felülvizsgálója, illetve az épületek energetikai tanúsítója, építésügyi műszaki ellenőr. Okl. Létesítménymérnök MSC, gázfogyasztóberendezés- és csőhálózat-szerelő mester. A Magyar Gázipari Vállalkozók Egyesülete elnöke 2009 óta. Rendszeres szerzője lapunknak, az írásit itt találják meg.

Néhány szó a díj névadójáról

Dr. Meszléry Celesztin a magyar épületgépészet meghatározó személyisége volt. 1939-ben született. 1964-ben épületgépész mérnöki diplomát, 1976-ban doktori címet szerzett. 1986-tól a műszaki tudományok kandidátusa, 1991-től a BME címzetes egyetemi docense. Az Építőipari Tudományos Egyesületben 1968-tól dolgozott. A Magyar Mérnöki Kamara alapító tagja (1989) és egyik vezetőjeként, a Budapesti és Pest megyei Mérnöki Kamara elnökségi tagjaként, a Minősítő Bizottság tagjaként, valamint az Épületgépészeti Tagozat Minősítő Bizottságának tagjaként is sokat dolgozott. A Magyar Épületgépészeti Koordinációs Szövetség (MÉgKSZ) 1998-ban az ő vezetésével alakult meg.

Dr. Meszléry Celesztin ott bábáskodott már lapunk indulásakor is, és 2009-ben bekövetkezett haláláig rendszeres szerzőnk volt Írásait itt olvashatják el.

 

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alkalommal jelenik meg. A lap cikkei a fűtéstechnika, gázellátás, vízkezelés területei mellett a hűtés-, klíma- és légtechnika témaköreit tárgyalja. A VGF elsődlegesen az épületgépészeti kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, társasházkezelők, beruházók, ingatlantulajdonosok és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, problémái és megoldásai iránt.

A VGF&HKL előfizetési díja egy évre 9990 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 22 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

DíjakKémény

Kapcsolódó