Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Korompay Sándor

 284 | |

Korompay Sándor cikkei

Padlófűtések illesztése radiátoros rendszerekhez

2012. december 11. |  7889

Padlófűtések illesztése radiátoros rendszerekhez cikkünkről bővebben olvashat, ha rákattint a címre.

Rendszerkövetelmények a kondenzációs kazánok használatához

2012. december 11. |  2464

A kondenzációs kazánok terjedésével összefüggésben egyre több esetben jelentkeznek hidraulikai problémák, amelyek megakadályozzák a készülékek által kínált magas hőtechnikai hatásfok megvalósulását.

Hőközpontok nem csak távfűtési célra

2005. szeptember 10. |  2835

Magyarországon a távfűtéses lakások száma meghaladja a hatszázezret, és ezek kiszolgálásához erőművi berendezésekre, fűtőművekre, kiterjedt csőhálózatokra, és nem utolsó sorban hőközpontokra van szükség. A hőközpontok területén megkülönböztetünk nagy elosztóközpontokat és egy-egy épület vagy épületrész ellátását szolgáló, közepes méretű hőközpontokat, de hazánkban is kezdenek terjedni a családi házakat ellátó mini hőközpontok is.

Hogyan készítsünk jó padlófűtést? II.

2004. március 10. |  7949
1 5 (1)

Előző cikkünkben a padlófűtés készítésének általános szempontjait tárgyaltuk. Néhány fontos feltételt most megismétlünk, amelyek nélkül nem számíthatunk arra, hogy a megrendelő elégedett lesz munkánkkal. Fontos a csővezeték alatti hőszigetelés gondos elkészítése (min. 2 cm polisztirol), nem elfelejtkezve a falak mentén elhelyezendő, hőtágulást kiegyenlítő elválasztó csíkokról.

Hogyan készítsünk jó padlófűtést?

2003. július 30. |  73 440
1

A padlófűtés jó méretezés, megfelelően alacsony felületi hőmérséklet mellett ideális komfortot, gazdaságos fűtési rendszert biztosít. Nagyon jó, az emberi szervezet számára kifogástalan hőmérsékletelosztást alakít ki, így kitűnő tartózkodási klímát kínál a radiátoros fűtésnél cca. 2 ºC-kal alacsonyabb átlagos szobahőmérséklet mellett.