Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Bemutatjuk a VGF&HKL szaklap ankétjának előadóit

2019. november 25. | VGF&HKL online |  1327 |

Az alábbi tartalom archív, 5 éve frissült utoljára. A cikkben szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Bemutatjuk a VGF&HKL szaklap ankétjának előadóit

Örök harc dúl a gépészek és a kéményseprők között? És ha igen, van esély békekötésre? Hamarosan kiderül, a VGF&HKL szaklap ankétján egy asztalhoz ültetjük a két oldal képviselőit. A vitanap résztvevői valamennyien kiváló szakemberek, ismerje meg őket Ön is!

2019. november 29-én, 13.30–15.30 között rendezik meg Budapesten, a Műegyetem E épületének 205-ös termében a Kéményseprő kontra épületgépész ankétot. Bár a két szakterület „harca” kis túlzással öröktől fogva tartónak mondható, a vitanap aktuális kérdésekre koncentrál. Így szóba kerül az a friss fejlemény, hogy a katasztrófavédelem engedélyt adott egy kondenzációs gázkészülék gyűjtőkéménybe kötésére, illetve a GMBSZ módosításával is megismerkedhetnek a rendezvény résztvevői.

Az Országos Magyar Épületgépész Napok és a Műegyetemi Épületgépész Nap keretében zajló programot a VGF&HKl szaklap szervezi, az előadók valamennyien szerzői is az évente tíz alkalommal megjelenő orgánumnak. Ebben a cikkben őket szeretnénk röviden bemutatni; a szerző nevére kattintva megtalálják a bővebb életrajzukat, valamint a lapban publikált cikkeiket is.

  • Bokor András mérnök, igazságügyi szakértő rendszeres szerzője lapunknak. Önálló rovatában olyan vitás eseteket mutat be, amelyek minden szakmabeli számára tanulságosak. Az ankétra is bírósági történetekkel készül gázkészülék témakörben.
  • Fazakas Miklós 1983-tól vesz részt a gázkészülékszabványok kidolgozásában. A Magyar Szabványügyi Testület tagja. Előadásában a B2 és C6 típusú gázfogyasztó készülékeket kiszolgáló, túlnyomással üzemelő égéstermék-elvezetőkkel és a szabványok kötelezően önkéntes alkalmazásával kapcsolatos kérdésekről lesz szó.
  • Keszthelyi István épületgépész Gázkészülék a gyűjtőkéményen címmel számol be tapasztalatairól. Szerzőnk több mint száz szakcikket publikált hazai és külföldi szaklapokban, több mint száz önálló hazai és nemzetközi szakmai- és konferencia előadója volt, több szabadalom, saját termékfejlesztés fűződik a nevéhez a kéménytechnika és légtechnika területén. 
  • Kocsis Krisztián, a Budapesti Kéményseprő Ipartestület Elnöke a kéményseprőipar szabályozási környezetéről, a kapcsolódó műszaki előírásokról tart előadást.
  • Leikauf Tibor kéményseprő mester, épületgépész- és környezetvédelmi szakmérnök, EU-s energia auditor a gyűjtőkémények okozta problémákról fog beszélni. A kérdéskör képletesen szólva égető: egy sor társasházi lakásban azért nem lehet lecserélni az elavult gázkészüléket, mert a kémény ezt nem teszi lehetővé.
  • Versit Tamás okleveles épületgépész szakmérnök, a Magyar Gázipari Vállalkozók Szövetségének elnöke természetesen a gázkészülékes oldalt erősíti. A szakember korábban lapunkban is foglalkozott a gyűjtőkémények jelentette problémákkal, illetve azok lehetséges megoldási módozataival.

A rendezvényen való részvétel előfizetőinknek ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Aki már előfizető, és részt vesz a VGF&HKL ankéton, egy fekete pólót kap ajándékba.

 

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alkalommal jelenik meg. A lap cikkei a fűtéstechnika, gázellátás, vízkezelés területei mellett a hűtés-, klíma- és légtechnika témaköreit tárgyalja. A VGF elsődlegesen az épületgépészeti kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, társasházkezelők, beruházók, ingatlantulajdonosok és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, problémái és megoldásai iránt.

A VGF&HKL előfizetési díja egy évre 9990 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 22 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

ÉpületgépészKéményseprőRendezvény