Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Drexler Péter

 350 | |

Drexler Péter cikkei

Visszatérőhőmérséklet-korlátozó szerelvény padlófűtéshez

2008. augusztus 8. |  9819
1 5 (1)

A padlófűtés a hagyományos radiátoros rendszerhez képest sok előnnyel rendelkezik, mint például az optimális hőmérséklet-eloszlás, a nagyobb komfort, a kevesebb energiafelhasználás, ezért napjainkra a családi házak, társasházak megszokott fűtési rendszerévé vált.

Padlófűtési rendszerek kialakítása és korszerű szabályozása

2015. október 13. |  79 672
1

Az utóbbi néhány évben rohamosan növekedett a padlófűtési rendszerek alkalmazása, és mára a családi házak, társasházak, egyéb lakó- és hivatali épületek megszokott fűtési rendszerévé vált. Fokozódó népszerűsége köszönhető annak, hogy az emberi szervezet által ideálisnak érzett hőmérséklet-eloszlást a padlófűtés sokkal jobban megközelíti, mint a radiátoros fűtés. Ezen túlmenően, egy sor előnnyel rendelkezik a hagyományos radiátoros rendszerhez képest, mint például az optimális hőmérséklet-eloszlás, a kisebb energia-felhasználás, a nagyobb komfort.

Kétcsöves fűtési hálózatok beszabályozása

2006. november 10. |  7730
2 4 (1)

A termosztatikus radiátorszelepek alkalmazásával mindig biztosítani tudjuk fűtési rendszereinken a kívánt helyiséghőmérsékletet, az optimális komfortérzetet és az energiatakarékos üzemet. A jól szabályozható kétcsöves rendszerek akkor működnek tökéletesen, ha a helyiségek hőigényének megfelelő hőmérsékletű és mennyiségű fűtővizet juttattunk a radiátorokba.