Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Hordós László Gergely

 527 | |

Hordós László Gergely cikkei

Hordós László Gergely

Király ez a rendszer!

2015. július 31. |  1872

Egy valódi gyöngyszemre sikerült lelnünk az elmúlt hetekben a festői Királyok útján, egy társasház udvarán.

Hordós László Gergely

Hogyan ne szereljük be a szivattyúindító elektronikát?

2015. június 5. |  1593

A múlt héten az egyik kollégánk hozott egy általa kiszerelt szivattyúvezérlő elektronikát, amely a helytelen beszerelés következtében tönkrement. Mellékelt számunkra két tanulságos fényképet is okulásképpen, amely – mint egy állatorvosi ló – minden hibát megmutat, amelyet egy ilyen beszerelésnél csak elkövethet a telepítő. Nagyon kell vigyázni, ha automata öntözőrendszert telepítünk!

Hordós László Gergely

Az öntözés tervezése

Az automatizált kertöntözés titkai IV.

2014. november 4. |  3059
1 5 (1)

Az előző cikkekben, úgy érzem, kellőképpen megalapoztunk az öntözés tervezésének, így eljött az ideje, hogy először csak mintaterületen, majd egy kert rajzán mutassam be, hogyan is néz ki az öntözőrendszer-tervezés a valóságban.

Hordós László Gergely

Az öntözőrendszerünk vízforrása

Az automatizált kertöntözés titkai III.

2014. október 3. |  4831
1 4 (1)

Jó hatásfokú automatikus öntözőrendszer tervezésénél először is a figyelembe vehető teljesítményt kell meghatározni, azaz azt, hogy mekkora vízmennyiség áll rendelkezésünkre a kert öntözéséhez.

Hordós László Gergely

Az automatizált kertöntözés titkai II.

2014. szeptember 5. |  3586
1

Cikksorozatunk előző részében az öntözés főszabályait ismertettük, és az egyenletes vízkijuttatásról is esett néhány szó. Bizonyára sokan ismerik a földből kiemelkedő öntözőrendszerek működését, de nem árt részletesen is bemutatni a főbb alkatrészeket, azok szerepét és működését. Minden elemet természetesen nem szükséges alaposabban megtárgyalni, de egy – két szót érdemes lesz szólni a felsorolásban található egységekről.

Hordós László Gergely

Az automatizált kertöntözés titkai I.

2014. július 31. |  3315
2 5 (2)

Az automatizált kerti öntözőrendszerek az elmúlt huszonöt esztendő alatt a teljes ismeretlenségből jól ismert és sokak által vágyott kényelmi berendezésekké váltak, együtt felemelkedve a motoros garázs- és kertkapukkal. Azok, akik valóban szép kertre vágynak, nem tehetnek mást Magyarországon, mint építtetnek, építenek maguknak egy ilyen rendszert.